De veelgeprezen BBC-productie War and Peace in première op BBC First

War and PeaceIn februari zendt BBC First War and Peace uit, een moderne versie van één van de bekendste verhalen allertijden van Tolstoy. Bewerkt door vooraanstaand scenarioschrijver Andrew Davies, geregisseerd door Tom Harper en geproduceerd door BBC Wales en The Weinstein Company; War and Peace is tot leven gebracht voor een nieuwe generatie. Ook de terugkeer van de succesvolle serie Call the Midwife met een vijfde seizoen is in februari te zien op BBC First.

War and Peace gaat in première op BBC First op zaterdag 13 februari om 22:00 uur met een dubbele aflevering

Het is 1805 als we Pierre (Paul Dano – There will be Blood, 12 Years a Slave), Natasha (Lily James – Downtown Abbey, Cinderella) en Andrei (James Norton – Happy Valley), voor het eerst ontmoeten. Ze behoren alle drie tot de sprankelende elite van Sint-Petersburg, maar hebben de jeugdige ambitie om betekenis in hun leven te vinden. De zachtaardige, maar onhandige Pierre – de onwettige zoon van de rijkste man van Rusland – wil de wereld verbeteren. De knappe en galante Andrei is gefrustreerd over de oppervlakkigheid van zijn leven en zoekt een doel, terwijl de mooie en energieke Natasha de ware liefde najaagt. Op hetzelfde moment nadert Napoleons leger de Russische grenzen. Net op het moment dat alles wat zij denken te weten in twijfel wordt getrokken, komen Pierre, Andrei en Natasha terecht in een tijd waarin de samenleving van Rusland voor altijd verandert. Bekijk hier de trailer.

Call the Midwife seizoen 5 start op BBC First op 9 februari om 21:00 uur

De zeer succesvolle serie met in de hoofdrol Jenny Agutter, Pam Ferris, Helen George en Linda Bassett keert terug met nieuwe ontroerende en meeslepende verhalen van de verpleegsters en zusters van Nonnatus House. In dit seizoen raakt zuster Monica Joan vermist rond de kerstperiode, waardoor de andere zusters en verpleegsters radeloos achterblijven. Shelagh haast zich om nog net op tijd om een kinderkoor samen te stellen voor de BBC-uitzending vanuit de kerk. Verder vindt Trixie, die heeft gestreden tegen haar alcoholprobleem, een nieuw doel in haar ‘blijf fit’ lessen. En zal de vriendschap tussen dominee Tom Hereward en Barbara tot iets moois opbloeien? Bekijk hier de trailer.

Wil je meer van het beste Britse drama zien? In februari gaat BBC First verder met de volgende series:

Doctor Foster – dinsdag 2 februari om 21:00 uur
Dickensian – elke dinsdag om 21:55 uur
London Spy – op zaterdag, de laatste aflevering zaterdag 6 februari om 22:00 uur
Silent Witness Series 19 – dubbele aflevering op donderdag om 21:00 uur

KPN is de introductiepartner voor BBC First in Nederland. BBC First is gratis beschikbaar op kanaal 23 voor iedereen met Interactieve TV van KPN.

~ door pietboon op 26/01/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: