‘Brain Games’ neemt kijker vanaf 7 februari mee op wereldreis

brainWaarom zondigt de mens en is het eigenlijk wel goed? Wat doen de hersenen in een overlevingssituatie en kan men trainen om een efficiëntere overlevende worden? Vanaf zondag 7 februari is het programma ‘Brain Games’ terug bij National Geographic Channel. Nieuw dit seizoen is dat de kijker letterlijk mee op reis genomen wordt en het programma voor het eerst voet buiten de Verenigde Staten zet. Zo wordt er een bezoek gebracht aan Engeland en Israël.

Vanaf zondag 7 februari om 22.00 uur bij National Geographic Channel.

Dit seizoen staan een zestal bijzondere onderwerpen centraal: Brains Behaving Badly, The God Brains, The Survivor Brains, Life Of The Brain, Super Senses en Meet The Brain. In een nieuwe reeks afleveringen van ‘Brain Games’ wordt zoals altijd weer onderzoek gedaan en antwoord gegeven op vragen uit de moderne neurowetenschappen. Samen met een aantal neurologen, psychologen, cognitieve wetenschappers en specialisten presenteert Jason Silva het menselijk brein. Naast de onderzoeken presenteert Silva ook interactieve spelletjes en boeiende experimenten.

Diverse steden krijgen een bezoek van Jason Silva. Zo bedoekt Silva onder andere New Orleans, ook wel de stad van de zonden genoemd, waar de aflevering Brains Behaving Badly is opgenomen. Hierin neemt Silva De Zeven Hoofdzonden onder de loep. Ook steekt hij de grens over voor een onvergetelijke tour door Londen voor de aflevering Life of the Brain. In Jeruzalem wordt het onderwerp The God Brains onder de aandacht gebracht.

 

~ door pietboon op 27/01/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: