Wereldberoemde Nederlandse dierenarts Jan Pol komt met nieuw tv-seizoen

polEen paard dat op sterven ligt, een Duitse herder zonder eetlust of een varken met een gezwel. De Nederlandse dr. Jan Pol helpt alle dieren in nood op het platteland van Michigan in de Verenigde Staten. Hij heeft zich gespecialiseerd in vee- en huisdieren en is uitgegroeid tot een plaatselijke legende. Zijn succesvolle tv-reeks ‘The Incredible Dr. Pol’ is wekelijks een van de best bekeken programma’s op National Geographic Channel.

Niet alleen gaat vanaf 19 februari een gloednieuw seizoen in première op de zender, maar hij brengt in februari ook een nieuw boek uit over de beestachtige belevenissen uit zijn carrière.

Samen met zijn vrouw Diane heeft hij een praktijk en tien mensen in dienst. Hun zoon Charles is al sinds zijn jeugd hun rechterhand. Sinds de opening van de dierenkliniek in 1981 hebben ze al meer dan 20.000 patiënten onder handen genomen. Ondanks zijn leeftijd is dr. Pol onvermoeibaar. Hij maakt werkdagen van veertien uur en speelt een belangrijke rol in de lokale veehouderij.

Dr. Jan Pol werd op 4 september 1942 in Nederland geboren en groeide op in een familie-melkveebedrijf. Hij studeerde in 1970 af aan de Universiteit van Utrecht en beoefent al langer dan veertig jaar dierengeneeskunde. Na het huwelijk met zijn vrouw Diane in 1967 verhuisde het koppel naar Harbour Beach in Michigan, waar hij in dienst was van een andere dierenarts. In 1981 opende het echtpaar hun eigen praktijk aan huis. Dr. Pol behandelt paarden, varkens, koeien, schapen, alpaca’s, geiten, kippen en soms ook rendieren.

~ door pietboon op 27/01/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: