Formule 1-mecanicien ontdekt subculturen autosport op Discovery

Mark "Elvis" Priestley, host of the Discovery Channel's Driving Wild, interacts with members of a Low Rider Club while filming  in Mexicali, Mexico on Saturday, November 7, 2015.

Marc ‘Elvis’ Priestley werkte tien jaar lang als Formule 1-mecanicien in het team van McLaren. Nu verlaat hij de wereld van de snelle hightec racewagens om op ontdekkingstocht te gaan naar andere subculturen van de racesport elders op de wereld. Van de Jeepney-rijders op de Filippijnen die in hun gepimpte autobussen rondscheuren en de Raggere-racers uit Zweden met hun Amerikaanse hotrods uit de jaren 50 tot de Oekraïense tractorracers en de Japanse motorgang de Bosozoku. Priestley komt niet alleen kijken, maar helpt mee met het sleutelen aan deze iconische wagens om ze vervolgens tot het ultieme te testen. Hij laat zien hoe de relatie tussen mens en machine per land kan verschillen, maar altijd voortkomt uit dezelfde passie voor snelheid, schoonheid en power.

Driving Wild is vanaf woensdag 2 maart tot en met woensdag 6 april om 22.00 uur te zien op Discovery.

Priestly is al van kinds af aan bezeten van auto’s en bouwde zijn eigen skelter toen hij negen was. Na zijn tien jaar ervaring in de Formule 1 gaat hij nu terug naar de basis waar fanatieke amateurs sleutelen aan hun krankzinnige voertuigen om de allersnelste van de buurt te zijn. Het brengt hem onder meer in Lancastershire in zijn eigen geboorteland waar hij de kunst van tractor pulling ontdekt. De uitdaging in deze sport is om een zo krachtig mogelijke tractor te maken die een gewicht van 14 ton zo veel mogelijk meters moet kunnen voorttrekken.

Priestly ontmoet twee veteranen uit deze sport die met lede ogen aanzien hoe de concurrentie steeds professioneler wordt en voor veel geld complete tanks bouwt. Daar kunnen de oldskool liefhebbers niet tegenop. Vandaar dat Priestly zijn hulp aanbiedt. Maar een sterke tractor bouwen is wel even iets anders dan een snelle racewagen. Kan Priestly toch zijn technische kennis aanwenden om van een oude tractor een monstermachine te maken?

~ door pietboon op 13/02/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: