Hitserie over wereldberoemde rechtszaak O.J. Simpson op BBC en Net5

OJ trial

De BBC en Net5 zenden de komende tijd beide de gloednieuwe dramaserie American Crime Story: The O.J. Simpson Trial uit. Deze serie draait om de waargebeurde rechtszaak tegen American football-legende en The Naked Gun-acteur O.J. Simpson die werd beschuldigd van een dubbele moord op zijn ex Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman. De rollen worden vertolkt door een topcast, onder wie Oscar-winnaar Cuba Gooding Jr., John Travolta, David Schwimmer, Sarah Paulson en Selma Blair.

BBC Two, vanaf 15 februari 10 weken lang om 22:00 uur
Net 5, vanaf 2 mei 5 weken lang om 21:30 uur

American Crime Story: The O.J. Simpson Trial neemt de kijker mee in het waargebeurde verhaal van de O.J. Simpson-rechtszaak en de onverbiddelijke strijd tussen de twee juridische teams. Aan de ene kant staat Justitie met de overtuiging dat de topsporter schuldig is, aan de andere kant het ‘dreamteam’ van Simpson dat alles doet voor vrijspraak. Heel Amerika wordt tijdens het proces in tweeën gedeeld en de geschiedenis van de politie met de Afro-Amerikaanse gemeenschap komt opnieuw naar boven.

O.J. Simpson wordt gespeeld door Cuba Gooding Jr. Zijn juridische dreamteam bestaat uit onder anderen Robert Shapiro (John Travolta), Robert Kardashian (de vader van Kim Kardashian, gespeeld door David Schwimmer), Johnnie Cochran (Courtney B. Vance) en F. Lee Baily (Nathan Lane). In het team van Justitie zitten onder anderen Marcia Clarke (Sarah Paulson) en haar rechterhand Bill Hodgman (Christian Clemenson). Ryan Murphy is een van de makers van de serie en bekend van onder andere de bekroonde series Nip/Tuck, American Horror Story en Glee.

Begin februari kluisterde de start van American Crime Story: The O.J. Simpson Trial in Amerika maar liefst 12 miljoen kijkers aan de buis. Ook door kenners wordt de serie goed ontvangen, zo krijgt het een 8,9 op IMDb en gaven Entertainment Weekly en The New York Times lovende kritieken.

~ door pietboon op 13/02/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: