Eurosport onthult Wieler Aanbod 2016

Vanochtend maakte sportzender en ‘home of cycling’ Eurosport onder grote belangstelling van de Nederlandse en Belgische wielerpers – en in aanwezigheid van haar voltallige team van commentatoren – in cycling lounge Meesterknecht te Amsterdam haar wieleraanbod van Seizoen 2016 bekend.

Commentatoren José Been, Jeroen Vanbelleghem, Bobbie Traksel, Karsten Kroon, Dirk Bellemakers, Michael Boogerd en Michel Cornelisse blikten gezamenlijk vooruit op Seizoen 2016, dat voor Eurosport dit weekend officieus van start gaat – met de live coverage van Kuurne-Brussel-Kuurne, komende zondag op Eurosport 1.

Eurosport’s aanbod is dit seizoen ongekend, met live verslag van de drie grote ronden, vrijwel alle klassiekers – waaronder Milaan-San Remo, de ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije – en World Tour etappekoersen en veel een- en meerdaagse wedstrijden uit de Buiten- en Eerste categorie.

Nieuw in Eurosport’s veelzijdige wieleraanbod is de uitzending van de samenvattingen van de Nederlandse Topcompetitie, waarin de beste Nederlandse amateurs het gedurende 9 van ’s lands zwaarste dagkoersen tegen elkaar opnemen in de strijd om een profcontract bij het pro-continentale Roompot Oranje Peloton.

Terug bij Eurosport is co-commentator Michael Boogerd, die vorig jaar wegens zijn werkzaamheden voor Team Roompot zijn rol als analist bij Eurosport moest opgeven. Boogerd is voor het eerst te horen op zaterdag 19 maart, als hij – met Jeroen Vanbelleghem ­– ‘monument’ Milaan-San Remo becommentarieert.

~ door pietboon op 25/02/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: