TV-première “He Named Me Malala” vrijdag bij NGC

Eén kind, één leraar, één boek en één pen, kunnen de wereld veranderen.” Deze befaamde uitspraak van Malala Yousafzai ging de wereld over tijdens haar betoog op 12 juli 2013. Haar verhaal werd verfilmd en viel meerde malen in de prijzen. Op vrijdag 4 maart om 22.00 uur brengt National Geographic Channel de tv-première van de film He Named Me Malala.

He Named Me Malala geeft een kijkje in het leven van Malala, zowel voor als na de aanslag van de Taliban. De veelgeprezen documentairemaker Davis Guggenheim onderzoekt hoe Malala, haar vader Ziauddin Yousafzai en haar familie zijn toegewijd aan het gevecht voor onderwijs voor alle meisjes wereldwijd.

Daarnaast is het leven van een buitengewoon jong, door het onderwijs gepassioneerd, meisje te zien, haar toespraken bij de Verenigde Naties en grapjes thuis met haar familie.
Malala

Malala Yousafzai werd op 9 oktober 2012 op vijftienjarige leeftijd door het hoofd geschoten door een talibanstrijder. Ze overleefde de aanslag en haar verhaal ging de wereld over. Malala ontving in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede voor haar inzet van kinderrechten. Ze was zeventien jaar oud toen ze de prijs kreeg en was hiermee de jongste ontvanger van een Nobelprijs ooit.

~ door pietboon op 29/02/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: