KX Radio én Radio 4 Concerten vanaf maandag via DAB+

pict

NPO 3FM KX Radio én NPO Radio 4 Concerten zijn vanaf maandag 7 maart ook via DAB+ in de ether te horen, dat meldt de NPO. Vanaf maandagmiddag 12:00 is het signaal van de twee nieuwe kanalen als alles goed gaat op DAB+ te ontvangen. De kanalen worden als nieuw NPO kanaal toegevoegd aan het NPO DAB+ netwerk. Dat betekent dat je op elke DAB+ radio nu ook naar KX Radio en Radio 4 Concerten kunt luisteren, via DAB+ multiplex 12C van de NPO.

NPO 3FM KX Radio

KX Radio is in 2005 opgericht door Rob Stenders en zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit. Eerst vanaf de zolderkamer van Rob, later vanuit de KX studio bij Eyeworks in Amsterdam. Per 1 januari 2012 is KX Radio een webkanaal van 3FM geworden, en heeft nu de status van een subkanaal van NPO 3FM.

KX Radio is een ‘no format’ internet radiozender. Deejays zoals Rob Stenders en Leo Blokhuis, maar ook Henk Westbroek, Sander Hoogendoorn, Jamai Loman, Gerard Ekdom en Kluun bepalen op KX zelf welke muziek zij draaien. Doordat er bij KX Radio niet geselecteerd wordt op artiest, genre of leeftijd, is het muziekaanbod zeer divers. KX Radio is Radio for the Love of Music.

NPO Radio 4 Concerten

NPO Radio 4 Concerten is een subkanaal van Radio 4 en zendt 24 uur per dag klassieke concerten uit, van Middeleeuws, Barok en Klassiek tot Romantisch en Eigentijds. Uitgevoerd door de beste musici uit binnen- en buitenland. Ook dit kanaal is begonnen als een webkanaal van de publieke omroep.

~ door pietboon op 04/03/2016.

Eén reactie to “KX Radio én Radio 4 Concerten vanaf maandag via DAB+”

  1. […] Lees ook: KX Radio én Radio 4 Concerten vanaf maandag via DAB+ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: