De Zwarte Lijst 2016 op radio en tv

SJMet het einde van NPO Radio 6 is er geen einde gekomen aan De Zwarte Lijst. Ook deze lente kan er weer volop genoten worden van zwarte muziek.

Ditmaal zowel op de radio bij NPO Soul & Jazz en NPO Radio 2, maar ook weer bij de NTR op tv via NPO3.

De Zwarte Lijst vindt dit jaar plaats op NPO Radio 2 op 2 en 3 april en daarna, vanaf maandag 4 april, hoor je een week lang de gehele lijst op NPO Soul & Jazz. Op NPO3 elke zaterdag van 12 maart tot en met 2 april om 22.10 uur.

De Zwarte Lijst is een themaweek van NPO Soul & Jazz, waarin zwarte muziek of ‘music of black origin’ centraal staat. Een week lang zendt men een gerangschikte lijst met zwarte muziek uit.

Dit jaar is de vorm op NPO Soul & Jazz wel anders dan in voorgaande jaren en zal de week gestart worden met een speciale uitzending op NPO Radio 2, van zaterdag 2 april 06:00 tot en met zondag 3 april 24:00 uur. NPO Soul & Jazz is sinds 1 januari 2016 een subkanaal van NPO Radio 2. Vanaf maandaf 4 april tot en met zondag 10 april hoor je een week lang de gehele lijst op NPO Soul & Jazz tijdens de non stop uren.

Op televisie, bij de NTR, is bijzonder archiefmateriaal rond bekende artiesten uit de Zwarte Lijst te zien. Sinds 2010 kijkt NPO3 op tv vooruit naar de lijst. In deze eerste uitzending van 2016 jazz, rhythm & blues en funk uit New Orleans.

Ook New York, Chicago en Memphis komen aan bod: New York waar bigbands, disco en hip hop groot zijn geworden. Chicago met zijn Chicago-blues, gospel en soul en Memphis, dat niet voor niets ‘Home of the Blues’ genoemd wordt en waar de labels Stax en Hi Records de grootste soulhelden opnamen.

Bekende Nederlandse artiesten en muzikanten duiken in het muzikale heden en verleden van deze steden en vertellen over hun soul- en jazzhelden. Ook aandacht voor de ontdekkingen van het afgelopen jaar.

Visual Radio via Cultura 24

De uitzendingen van NPO Radio 2 zijn gedurende vele uren ook te zien op het themakanaal NPO Cultura.

 

~ door pietboon op 06/03/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: