FOX Sports gaat eSports uitzenden

Vanaf eind maart is de YoungCapital Dutch College League te volgen op FOX Sports. Tijdens deze eerste nationale eSports-competitie voor studenten gaan teams uit heel Nederland de strijd met elkaar aan in de game League of Legends. De wedstrijden worden gespeeld in bioscoop Vue Hilversum. Als opwarmer is in het kader van eSports op dinsdag 22 maart ook de FIFA Interactive World Cup 2016 (FIWC) te zien op FOX Sports.

Het fenomeen eSports is wereldwijd immens populair en wint ook in Nederland aan bekendheid. Rob Labree, Director Programming & Production van FOX Sports: “Esports is een explosief groeiende nieuwe sport die past bij een innovatieve zender als Fox Sports. Esports heeft alles wat sport mooi maakt: actie, emotie, passie en competitie. Het zal voor de kijkers best even wennen zijn maar wij geloven in deze nieuwe tak van sport. FOX Sports is er immers altijd, dus ook op het digitale speelveld.”

Een belangrijk aspect van eSports is, net als bij voetbal, het gezamenlijk bekijken van de wedstrijden tussen topteams. De WK-finales van het spel League of Legends worden live gespeeld in stadions voor de ogen van soms wel 40.000 man, terwijl miljoenen mensen de wedstrijd thuis bekijken. Ook de Dutch College League is ter plekke of op afstand te volgen. Gamefans kunnen de wedstrijden die live gespeeld worden, in de game arena van Vue Hilversum bijwonen en meebeleven op het grote scherm. Daarnaast wordt de Dutch College League uitgezonden en nabeschouwd door experts, in het programma Inside eSports op FOX Sports en op FOX.

FOX Sports zendt de YoungCapital Dutch College League wekelijks uit vanaf 29 maart tot en met 14 juni. Gedurende acht weken kan de kijker meeleven van de eerste ronde tot aan de finales op 14 juni.

Als opwarmer is in het kader van eSports op dinsdag 22 maart ook de FIFA Interactive World Cup Grand Final te zien op FOX Sports. De FIWC is een virtueel voetbaltoernooi georganiseerd door de FIFA en EA SPORTS ™. Het geeft 32 voetbalfans de kans om te strijden om de titel van de beste virtuele voetballer ter wereld. De FIWC wordt gespeeld in New York.

  

~ door pietboon op 08/03/2016.

4 Reacties to “FOX Sports gaat eSports uitzenden”

  1. Is echt leuk voor mijn kinderen.. IT Freak

    • is dit sarcasme, want je kunt je kind er dan toch gewoon niet naar laten kijken.Dit soort reacties zijn echt gewoon gestoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: