Speciale Jeff Buckley-avond op NPO Cultura

cultura

Op zaterdag 26 maart staat NPO Cultura vanaf 21:00 uur met twee documentaires stil bij de Amerikaanse singer-songwriter en gitarist Jeff Buckley. Onlangs verscheen een nieuwe postume collectie van deze inmiddels iconische en invloedrijke artiest die bij leven slechts een album zou uitbrengen.

Amazing Grace: Jeff Buckley

Documentaire over de jong gestorven muzikant Jeff Buckley, zoon van Tim en onder meer bekend van zijn versie van Leonard Cohens ‘Hallelujah’. Die beroemde cover vindt u op zijn debuutalbum Grace. Tijdens het werken aan de opvolger zou hij verdrinken tijdens een spontane zwempartij in een rivier in Memphis. Postuum verscheen dat tweede album als Sketches for my sweetheart the drunk. De documentaire bevat nooit vertoonde optredens, unieke backstage beelden en interviews met bekende artiesten, vrienden, familie en fans over zijn leven en zijn nalatenschap.

Zaterdag 26 maart om 21:00 uur

Jeff Buckley – You And I

Korte documentaire uit 2016 rond het recent verschenen album You And I van Jeff Buckley (1966-1997). Het nieuwe materiaal van dit album werd gevonden in de Columbia Records-archieven tijdens de research naar het 20-jarige bestaan van het album Grace.

Het album bevat onder andere Jeff Buckley’s interpretaties van nummers als ‘Just Like A Woman’ van Bob Dylan, ‘Night Flight’ van Led Zeppelin en twee covers van The Smiths. Naast covers staan er ook twee van Buckley’s originele eerste studio-opnames van de nummers ‘Grace’ en ‘Dream Of You And I’.

Zaterdag 26 maart om 22:00 uur

~ door pietboon op 14/03/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: