Ziggo lanceert ‘Kijk met Twitter’ dienst voor Horizon

Met de app – die samen met Twitter ontwikkeld is – kunnen kijkers de 10 meest ‘trending’ live programma’s volgen met in hetzelfde scherm de actuele Tweets over dat programma. Volgens Ziggo willen steeds meer kijkers actief over hun favoriete programma’s communiceren en ook zien wat andere kijkers er over zeggen. De ‘Kijk met Twitter’ dienst maakt dat mogelijk. De app is beschikbaar voor mensen met een Horizon Mediabox en is te vinden in het Mijn Media menu van de Horizon Mediabox onder ‘Apps’.

Ziggo streeft er naar zijn klanten een steeds rijkere kijkervaring te bieden.
Peter Dörr, commercieel directeur van Ziggo:

“Onze klanten willen met onze diensten ook plezier beleven. Zij willen een totaal ervaring hebben binnen de omgeving die wij bieden. Met deze dienst kunnen zij terwijl zij naar hun favoriete programma kijken, actief deelnemen aan de discussie rondom dat programma omdat zowel het programma als de berichten in één oogopslag te volgen zijn. Dat verhoogt volgens mij het plezier van het kijken enorm.”

Dörr zegt verder dat er naast de huidige 82 apps binnenkort nog meer nieuwe apps voor de Horizon beschikbaar komen.

Brenda O’Connell, directeur Business Development EMEA van Twitter stelt:

‘Door deze samenwerking met Ziggo zijn Nederlandse kijkers nu voor het eerst in staat om direct op het TV-scherm contact te maken met mede-fans en tv-sterren. ‘Kijken met Twitter’ koppelt de meest relevante conversaties aan hun TV-dienst en toont welke programma’s trending zijn. Zo gidst de dienst kijkers als het ware naar de shows die op dat moment het meest worden besproken.’

Wereldwijd gaat het grootste gedeelte van de openbare tweets op Twitter over TV-programma’s, veel Twitter-gebruikers gebruiken Twitter tijdens het TV-kijken. Niet eens altijd om er zelf over te praten, maar ook om te lezen wat anderen aan opmerkingen hebben over een programma of de mensen in het programma. Die combinatie van live programma’s en tweets legt een hele nieuwe dimensie over het traditionele TV kijken. Voor die groep mensen wil Ziggo het gemakkelijker maken, door beide feeds bij elkaar te brengen op 1 scherm. TV-kijken wordt daardoor nog leuker.

~ door pietboon op 15/03/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: