FunX Slow Jamz en FunX Dance vanaf vandaag in de ether

  
Vanaf vandaag, 1 april, zijn er twee nieuwe NPO subkanalen via DAB+ in de ether te beluisteren. Het gaat om de kanalen NPO FunX Slow Jamz en NPO Funx Dance. Met deze twee toevoegingen is er een einde gekomen aan het NPO Top2000 kanaal op DAB+.

Subkanalen (voorheen aangeduid als webkanalen), moeten van de NPO toegevoegde waarde hebben en de programma’s op de bekende NPO muziekzenders verdiepen. Subkanalen zijn in merkvoering, aanbod en promotie, afgeleiden van de hoofdzender. Ze bieden uitsneden van het radio-aanbod met specifieke muziek van het hoofdkanaal. 

De NPO heeft recent focus in het aanbod aangebracht door het aantal subkanalen te verminderen. De NPO kiest daarbij voor een versterking van de jongerenstrategie door vooral subkanalen te plaatsen bij de zenders NPO 3FM en NPO FunX.

Een derde FunX subkanaal, NPO Funx Turkpop was ook gepland, maar kreeg uiteindelijk van het Ministerie van OCW geen toestemming. Het Ministerie moet nog een oordeel geven over een NPO Evenementenkanaal op DAB+, een nieuws- en evenementenkanaal dat de NPO (tijdelijk) aan zenders toevoegt bij een evenement. Die zender zal dan in plaats komen van het huidige NPO Radio 1 Extra, waarop nu continu het laatste nieuwsbulletin wordt herhaald.

~ door pietboon op 01/04/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: