Exclusieve première ‘Wallander’ seizoen 4 op FOX

Drie gloednieuwe afleveringen van de spannende Britse BBC-dramareeks ‘Wallander’ waarin Kenneth Branagh terugkeert als de Zweedse politie-inspecteur Kurt Wallander. Het langverwachte vierde seizoen beleeft haar première vanaf 29 april exclusief op zender FOX. Door een reeks gewelddadige en afschuwelijke moorden in het zuiden van Zweden gaat de eigenzinnige detective Wallander opnieuw op onderzoek uit.

Het laatste seizoen bestaat uit drie afleveringen, die elk negentig minuten duren. De misdaadserie is gebaseerd op de boeken van Henning Mankell. De eerste aflevering van seizoen 4 is een verfilming van het boek The White Lioness uit 1993. Het script staat op naam van James Dormer (Spooks). De overige twee afleveringen zijn een weergave van The Troubled Man, waarvoor Peter Harness (Doctor Who) het script voor zijn rekening heeft genomen.

De Britse versie is in Engelse voertaal, maar speelt zich grotendeels af op de originele locaties in Zweden. De verhalen van seizoen 4 zijn opgenomen in Skane (Zweden), Kopenhagen, Denemarken en Kaapstad (Zuid-Afrika). De Noord-Ierse acteur en filmregisseur Kenneth Branagh is de ster van de Wallander-reeks, voor zijn rol kreeg hij een nominatie voor een Golden Globe, een Emmy Award en een BAFTA.

~ door pietboon op 05/04/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: