Donderdag bij RTL 4: ‘De geheime Joran tapes: de waanzinnige waarheid van een moordenaar’

John van den Heuvel reisde in februari af naar Peru, waar het hem lukte de Challapalka-gevangenis met een verborgen camera binnen te komen. In het heimelijk opgenomen gesprek van ruim een uur deed Joran van der Sloot een aantal zeer opmerkelijke uitspraken. Zo praat hij over het lot van Natalee Holloway, zijn verblijf in de gevangenis, zijn vaderschap, zijn geheime geldschieter aan wie hij ook alles opbiechtte, de moord op Stephany Flores en zijn aanbod tot een deal met justitie.

De reportage over Joran van der Sloot, ‘De geheime Joran tapes: de waanzinnige waarheid van een moordenaar’, is donderdag 14 april te zien bij RTL4 om 21.30 uur.


In de reportage maakt John de klim naar de gevangenis op vijf kilometer hoogte. Ver weg van de bewoonde wereld, in een onherbergzaam deel van het Andes-gebergte in Peru. De Challapalka-gevangenis is berucht om zijn slechte leefomstandigheden voor gedetineerden. Het is een onverwarmd complex vol zware criminelen, waar van der Sloot voor zijn eigen veiligheid volkomen geïsoleerd wordt vastgehouden.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel volgt Joran van der Sloot al sinds de verdwijning van Natalee Holloway in 2005. Hoewel Van der Sloot in Peru tot achtentwintig jaar werd veroordeeld is nog altijd veel onduidelijk. Zo werd nooit bekend waarom hij de Peruaanse vrouw Stephany Flores vermoordde en wat hij met het lichaam deed van Natalee Holloway. De uitspraken van Van der Sloot leidden inmiddels tot nieuw onderzoek door het openbaar ministerie op Aruba.

~ door pietboon op 13/04/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: