NPO DAB+ kanaal gestopt na uitstel besluit Ministerie

Het DAB+ kanaal NPO Radio 1 Extra is sinds 4 mei verdwenen uit de digitale ether. Dit is direct het gevolg van het besluit dat de Staatssecretaris van OCW, Sander Dekker, op 5 april bekend heeft gemaakt. De NPO heeft dit aan deze website bevestigd. In dat besluit geeft hij aan dat het besluit omtrent NPO Nieuws & Evenementen pas op een later tijdstip gemaakt kan worden. Dit betekent dat ook voor NPO Radio 1 Extra geen toestemming is.

De NPO heeft haar plannen vastgelegd in een Concessiebeleidsplan 2016-2020. Het Ministerie moet over delen van dat plan toestemming verlenen. Op 5 april kwam het besluit van de Staatssecretaris over alle onderdelen van dit plan, behalve over het nieuwe DAB+ kanaal NPO Nieuws & Evenementen dat NPO Radio 1 Extra moet vervangen. Dekker gaat voor dat kanaal de nadelige markteffecten nader bekijken voordat een definief besluit wordt genomen.

Dat uitstel betekent het voorlopige einde van NPO Radio 1 Extra. In het plan is namelijk wel toestemming gegeven voor het einde van NPO Nieuws 24, de voorloper van dit kanaal, maar geen toestemming voor de opvolger NPO Nieuws & Evenementen – een nieuws- en evenementenkanaal dat de NPO (tijdelijk) aan zenders toevoegen bij een evenement.

In het besluit is wel toestemming gegeven voor het stoppen van vele kanalen, waaronder NPO Radio 6, en het starten van het NPO3.nl platform voor jongeren. Het kanaal FunX Turkpop kreeg geen toestemming.

~ door pietboon op 05/05/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: