Eurosport lanceert VR app

Eurosport heeft ‘Eurosport VR’ gelanceerd, een app die sportliefhebbers de mogelijkheid biedt om topsport op ongekend spectaculaire wijze en van binnenuit te beleven.

De lancering valt, niet geheel toevallig, samen met Roland Garros: gedurende het toernooi zijn via de app elke dag highlights in virtual reality te zien.

  • Eurosport VR biedt fans spectaculaire content in virtual reality
  • Dagelijks highlights en behind-the-scenes tijdens Roland Garros
  • De wereld gezien door de ogen van de beste tennissers ter wereld
  • Beschikbaar voor download op iOS, Android en Oculus devices

Eurosport VR brengt fans dichter bij de actie dan ooit. Zo bestaat de Eurosport’s VR coverage tijdens Roland Garros uit onder meer ‘shots of the day’, exclusieve VR behind-the-scenes beelden (gezien vanuit het perspectief van de beste tennissers ter wereld) en 360° beelden vanaf de tribune en van exclusieve interviews met spelers.

De innovatie bouwt voort op eerdere VR initiatieven van Eurosport en Discovery Communications, waaronder een 360° film die in de huid kroop van alpineskiër Bode Miller, tijdens zijn afdaling van de ‘Birds of Prey’ piste in Beaver Creek (Colorado, VS), in aanloop naar de World Cup wedstrijden aldaar, van afgelopen winter.

Peter Hutton, CEO van Eurosport: 

“We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om de sportliefhebber nóg dichter bij de sport te krijgen. Om hen die sport nóg intenser te laten beleven. De reacties op onze eerste VR film, met Bode Miller, waren al overweldigend. We zijn dus heel benieuwd naar wat nu de tennisfans er van vinden.”

Eurosport VR past naadloos in Discovery’s traditie op het snijvlak van technologie, kwaliteitscontent en storytelling; een traditie met als een van de meest recente wapenfeiten ook Discovery VR, een soortgelijke app waarmee talloze Discovery video’s in virtual reality te zien zijn – en die al meer dan 700.000 downloads en 30 miljoen views telt.

Eurosport VR is beschikbaar voor iOS, Android en Oculus devices. Alle video’s kunnen worden bekeken met VR brillen als de Samsung Gear VR of oplossingen als de Google Cardboard.

~ door pietboon op 26/05/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: