Niet alle Giro etappes live op NOS

Nu de mogelijkheid steeds groter wordt dat voor het eerst in de geschiedenis een Nederlander de Giro d’Italia wint, komen bij de afdeling Publieksvoorlichting van de NOS steeds meer mails binnen met de vraag waarom de NOS niet alle etappes live uitzendt.

De verklaring is simpel: ze hebben die rechten niet. Die heeft Eurosport. De NOS heeft wel een sublicentie, waardoor we doordeweeks de etappe van de dag in tien minuten mogen samenvatten en in de weekenden de (cruciale) laatste 90 minuten rechtstreeks kunnen uitzenden op televisie en NOS.nl (inclusief de NOS-app).

Vanwege de uitzonderlijke prestatie van Steven Kruijswijk doen ze wel wat extra’s: sinds gisteren en tot en met morgen maken ze in de reguliere Roland Garros-uitzending een Giro-journaal en van vrijdag tot en met de slotetappe van zondag is Dione de Graaff in Italië om ter plaatse de voor- en nabeschouwing te verzorgen. Daarnaast flitsen ze live op NPO Radio 1. Han Kock neemt de verslaggeving in de koers op televisie voor zijn rekening, en vanaf morgen doet Steven Dalebout hetzelfde voor de radio.

~ door pietboon op 26/05/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: