Volle maand gras-tennis op FOX Sports

FOX Sports doet de gehele maand juni live verslag van de beste tennistoernooien op gras. In aanloop naar Wimbledon biedt de zender vanaf 6 juni een compleet pakket van grastennis met rechtstreeks verslag van de toernooien Rosmalen, Halle, Queen’s, The Boodles en natuurlijk Wimbledon. De wereldtop wordt op de voet gevolgd met onder anderen Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray, Stan Wawrinka, Jelena Jankovic en de Nederlandse Kiki Bertens.

RICOH Open (Rosmalen): 6 tot 12 juni

FOX Sports doet uitgebreid live verslag van de RICOH Open in Rosmalen, met rechtstreekse uitzendingen van alle wedstrijden die worden gespeeld op de grasbanen van het Autotron. De deelnemerslijst van het Nederlandse ATP 250 en WTA-evenement wordt aangevoerd door top10-speler Richard Gasquet. Ook Robin Haase, David Goffin en titelverdediger Nicolas Mahut zijn van de partij. Het deelnemersveld bij de vrouwen bestaat onder anderen uit de Nederlandse nummer 1 Kiki Bertens, Camila Giorgi, Jelena Jankovic en Anastasia Pavlyuchenkova.

Gerry Weber Open (Halle): 13 tot 19 juni

De Halle Open wordt samen met Queen’s gezien als een van de belangrijkste toernooien in voorbereiding op Wimbledon. Het evenement is vanaf 2015 opgewaardeerd van een ATP 250 naar een ATP 500-toernooi. Ook dit jaar trekt het Duitse Halle weer grote namen aan. De recordhouder van het aantal titels in het enkelspel is Roger Federer, wie het acht keer lukte het grastoernooi te winnen. Naast Federer maken onder anderen Kei Nishikori, Tomas Berdych en David Ferrer hun opwachting tijdens de Gerry Weber Open.

Queen’s Club Championships (Londen): 13 tot 19 juni

Queen’s is een van de meest prestigieuze en oudste (1884) tennistoernooien op gras, met volgens de spelers zelfs de allerbeste grasbaan ter wereld. FOX Sports doet live verslag van de Queen’s Club Championships, waar dit jaar onder anderen zes spelers uit de top 10 om de titel strijden: Andy Murray, Stan Wawrinka, Rafael Nadal, Jo Wilfried Tsonga en Milos Raonic.

The Boodles Tennis Challenge (Buckinghamshire): 21 tot 25 juni

The Boodles, ook wel omschreven als een Engels lifestyle event met wereldklasse tennis, vormt de laatste tussenstop op weg naar Wimbledon. Het toernooi werd in 2002 opgericht door Patricio Apey om spelers te helpen met hun voorbereiding op het belangrijkste grastoernooi. In 2014 werd The Boodles nog gewonnen door de Nederlander Robin Haase. Het toernooi wordt gespeeld vanaf Stoke Park in Buckinghamshire.

Wimbledon: 27 juni tot 10 juli

Van 27 juni tot 10 juli staat FOX Sports volledig in het teken van het Grand Slam toernooi van Wimbledon, het oudste (sinds 1877) en meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Wimbledon kent slechts één Nederlandse kampioen in het enkelspel: in 1996 schreef Richard Krajicek geschiedenis door in de finale de Amerikaan MaliVai Washington te verslaan. Twee jaar later behaalden Jacco Eltingh en Paul Haarhuis de titel in het dubbeltoernooi.

~ door pietboon op 02/06/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: