Lemonade van Beyoncé is zondag 19 juni eenmalig te zien bij HBO

Lemonade, het tweede visuele album van de Amerikaanse zangeres Beyoncé, is komende zondag 19 juni – eenmalig – te zien bij HBO Nederland.

Waar haar vorige plaat uit een verzameling losse muziekvideo’s bestond, is Lemonade een echte, één uur durende film.

De special is zondag 19 juni om 21:00 uur te zien op zender ‘HBO 2’. Abonnees van HBO kunnen Beyoncé: Lemonade ook via de livestream functionaliteit in de HBO GO app bekijken. Raadpleeg deze website voor meer informatie.

Beyoncé: Lemonade concentreert zich voornamelijk op de Black Lives Matter-beweging. De moeders van Trayvon Martin (Sybrina Fulton), Michael Brown (Lesley McFadden) en Eric Garner (Gwen Carr) worden getoond terwijl ze foto’s van hun overleden zonen vasthouden.

De film pakt uit met een grote variatie aan beeldmateriaal, waarop doorgaans Beyoncé zelf te zien is, van perfect uitgelichte dansclips en poëtische natuurbeelden in het Amerikaanse Zuiden via nachtelijke stadsbeelden en stockbeelden tot en met eigen materiaal van Beyoncé zelf. Net als de teksten en poëtische intermezzo’s roepen de beelden complexe en soms cryptische ideeën op over ras, geslacht, macht, huwelijk, ontrouw, ouderschap, en hoe het is om een zwarte vrouw te zijn in Amerika.

~ door pietboon op 15/06/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: