NPO doopt ook tweede radiozender om in sportzender

Ondanks alle kritiek op de Sportzomer van NPO Radio 1 staat van vrijdag 5 augustus tot zondag 21 augustus NPO Radio 2 in het teken van de Olympische Spelen met muziek, achtergrondverhalen en nieuws. NPO Radio 2 dj Bert Haandrikman houdt vanuit Rio de Janeiro de luisteraars op de hoogte van de verhalen en belevenissen van de sporters en supporters. Floortje Dessing en Jeroen Kijk in de Vegte trekken met een bus Nederland in en gaan langs bij familie en vrienden van sporters in De Olympische Ochtend.

Floortje Dessing presenteert samen Jeroen Kijk in de Vegte De Olympische Ochtend bij BNN-VARA op NPO Radio 2. Het duo gaat met een bus het land door om radio te maken bij vrienden, familieleden, medestudenten, oud-clubgenoten en de allergrootste fans van de Olympische sporters om de mooiste Olympische verhalen vanuit Nederland te horen! De Olympische Ochtend is van maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus van 6.00 tot 9.00 uur te horen op NPO Radio 2 en vervangt in die periode Ekdom in de Ochtend.

Wie aan Rio denkt, denkt aan muziek. Bert Haandrikman gaat daarom voor de NPO Radio 2 luisteraars op zoek naar de mooiste muzikale verhalen van sporters. Welke verborgen muzikale talenten hebben de sporters? Wat is hun favoriete muziek om op te trainen? En wat is de sfeer in het Holland Heineken House? Luisteraars kunnen dagelijks platen aanvragen om de sporters te steunen.

Naast muziek volgt Bert bekende en minder bekende sporters en besteedt hij uitgebreid aandacht aan de verhalen achter de sporters, trainers, supporters en familieleden. Ook belicht hij de andere kant van de Olympische Spelen: (oud)-Olympiërs die zich inzetten voor lokale sociale projecten zoals het opleiden van sportleraren en het creëren van veilige sportplekken.

NOS-nieuwslezers Carmen Verheul en Matijn Nijhuis brengen driemaal per dag een uitgebreid NPO Radio 2 Olympisch Journaal, met daarin al het nieuws over de Spelen inclusief de NPO Radio 2 Medaillemeter.

Bert doet vanaf het middaguur tot 0.00 uur verslag van de Olympische Spelen en is in verschillende programma’s op NPO Radio 2 te horen.

~ door pietboon op 11/07/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: