NPO Sport extra Olympisch kanaal tijdens Rio 2016

img_8663

NPO Sport, het digitale themakanaal dat tijdens het zomerreces in Den Haag de plek ingenomen heeft van het digitale themakanaal NPO Politiek, wordt tijdens de Olympische Spelen in Rio ingezet als extra Olympisch kanaal. Op NPO Sport zijn voor het eerst de ‘Nederlandse’ teamsporten in hun geheel te zien, live of semi-live. De Spelen zijn van 5 tot en met 21 augustus in Rio de Janeiro, Brazilië.

Nederland doet in teamverband mee in de Olympische toernooien bij hockey, volleybal, handbal en beachvolleybal. Vanwege de vele sporten is er op de reguliere Rio 2016 programmering op NPO1 geen ruimte om hele wedstrijden uit te zenden. Voor de toernooien met Nederlandse inbreng zal NPO Sport worden ingezet.

De registratie van het hockey toernooi komt trouwens van de NOS zelf. Voor de vijfde keer heeft de olympische organisatie de NOS gevraagd ‘host broadcaster’ te zijn, ofwel de registratie voor haar rekening te nemen. Eerder waren dat het wielrennen en snelwandelen tijdens de spelen van Los Angeles in 1984, het schaatsen in Vancouver (2010), het wielrennen op de weg, het snelwandelen en de marathon in Londen in 2012, en in Sotsji (2014) andermaal het schaatsen. Dit keer hebben NOS-regisseurs Richard de Wilt en Arjan Hanekamp de eer om het hockeytoernooi – zowel mannen als vrouwen – vast te leggen voor de kijkers wereldwijd.

 

Lees ook: NPO Politiek tijdelijk weer NPO Sport
Lees ook: Rio 2016 bij de NOS op TV

 

~ door pietboon op 22/07/2016.

2 Reacties to “NPO Sport extra Olympisch kanaal tijdens Rio 2016”

  1. […] De NOS zet ook NPO Sport in voor hele toernooi wedstijden. Het is op dit moment nog niet bekend of de voetbalwedstrijden van woensdag en donderdag ook op dat kanaal te zien zullen zijn. Lees daarvoor ook: NPO Sport extra Olympisch kanaal tijdens Rio 2016 […]

  2. […] Lees ook: NPO Sport extra Olympisch kanaal tijdens Rio 2016 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: