Gele Zaterdag: marathon nieuw seizoen ‘The Simpsons’

‘Zwarte Zaterdag’ is de dag waarop talloze Nederlanders langzaam richting hun vakantieadres naar het zonnige zuiden vertrekken. Wie kilometerslange files en stress wil vermijden kan die beruchte dag veilig thuis blijven en de hele dag op tv-zender FOX afstemmen voor een Simpsons-marathon.

Elf uur lang spelen de razend populaire gele tekenfilmfiguren Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie op ‘Gele Zaterdag’ de hoofdrol. Op zaterdag 30 juli van 7.00 uur tot 18.00 uur is de volledige reeks van 22 afleveringen van seizoen 27 voor het eerst op de Nederlandse televisie bij FOX te zien. Tussen de afleveringen door krijgen de kijkers van FOX-presentatoren Noah Zeeuw en Sverre Denis vanuit het Simpsons Theme Park in Los Angeles interessante weetjes en feiten te horen over de Springfield-inwoners.

Al sinds het debuut in 1989 is ‘The Simpsons’ een groot succes bij jong en oud en blijven de avonturen van de animatiefamilie op de lachspieren werken. ‘s Werelds langstlopende televisieserie is over de hele wereld uitgegroeid tot een grensverleggende, innovatieve en herkenbare entertainmentshow. Met de satirische humor van bedenker Matt Groening en producent James L. Brooks heeft de serie een onuitwisbare indruk gemaakt en zijn alle leden van het disfunctionele Amerikaanse animatiegezin al lange tijd geliefde televisie-iconen.
Prijzenregen

De comedyserie bestaat inmiddels uit 27 seizoenen en is met prijzen overladen, waaronder maar liefst 31 Emmy Awards en een People’s Choice Award. In 2012 werd de korte animatie The Longest Daycare genomineerd voor een Oscar. In 2015 kreeg ‘The Simpsons’ vijf nominaties voor een Emmy Award, waaronder ‘Outstanding Animated Program’. Door hun mateloze populariteit wist de geschifte familie volle zalen te trekken met de internationale blockbuster ‘The Simpsons Movie’ en is de mega-attractie The Simpsons Ride in de Universal Studios een van de grote publiekstrekkers. Hun sterrenstatus is ook vereeuwigd met een eigen ster op de Hollywood Walk of Fame.

~ door pietboon op 30/07/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: