Wimbledon van FOX naar Eurosport

Sportzender Eurosport heeft de uitzendrechten van tennis Grand Slam Wimbledon verworven, voor 16 landen waaronder Nederland. Met de aankoop completeert Eurosport, in Nederland en België opererend onder de vlag van Discovery Networks Benelux, haar tennis Grand Slam kwartet.

Wimbledon (‘The Championships’) is het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Met sinds jaar en dag de Australian Open, Roland Garros en de US Open (grotendeels exclusief) al in portfolio, kan Eurosport zich de komende jaren dan ook met recht ‘Home of Grand Slam Tennis’ noemen.

De overeenkomst met The All England Club behelst de televisie- en digitale rechten van 3 Wimbledon edities (van 2017 tot en met 2019) en betekent een forse uitbreiding van de bestaande afspraken, die de exclusieve uitzendrechten van Wimbledon in België, Oekraïne en Rusland betroffen.

Alco de Jong, VP Country Manager van Discovery Networks Benelux, is blij met de acquisitie:

“Met deze aankoop wordt toch een mooi plaatje compleet. Tennis is al jaren een van onze pijlers, maar nog nooit was die cirkel echt rond. Dat is nu verleden tijd. We zijn home of Grand Slam tennis.”

“Deze samenwerking met The All England Club past naadloos in onze lange termijn strategie om exclusieve must-have content te verwerven en deze content, zowel op televisie als online, via de Eurosport Player, altijd en overal toegankelijk te maken voor de sportliefhebber.”

Grand Slam toernooi Wimbledon was in 2015 en 2016 al exclusief bij Eurosport te zien in België. Nederland meegerekend, telt het grondgebied waarin ‘Europa’s nummer 1 sportzender’ naast de Australian Open, Roland Garros en de US Open nu ook Wimbledon uitzendt maar liefst 25 landen.

~ door pietboon op 02/08/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: