Driemaal Supercup op FOX Sports

Naast de tweede speelronde in de Eredivisie biedt FOX Sports komend weekend ook internationale topwedstrijden. De landskampioenen en bekerwinnaars van Spanje, Duitsland en Turkije strijden zaterdag en zondag om de Supercup.

De strijd om de Spaanse Supercopa bestaat uit een heen- en een terugwedstrijd. Bekerwinnaar Sevilla ontvangt aanstaande zondag eerst landskampioen Barcelona. De return vindt plaats op woensdag 17 augustus in Camp Nou. Barcelona verloor vorig jaar nog de finale van Athletic Bilbao.

Zondag 14 augustus om 22.00 uur op FOX Sports 4: Sevilla – Barcelona
Woensdag 17 augustus om 23.00 uur op FOX Sports 2: Barcelona – Sevilla

De twee grootheden van het Duitse voetbal komen elkaar vaker tegen in de strijd om de Supercup. Ook in 2012, 2013 en 2014 streden Borussia Dortmund en Bayern München om de bokaal. In zowel 2013 als 2014 kwam geel-zwart het sterkst uit de strijd en in 2015 werd Bayern München geklopt door Vfl Wolfsburg. Na drie verloren finales op rij zal de ploeg van Arjen Robben de nieuwe trainer Carlo Ancelotti zijn eerste prijs willen bezorgen.

Zondag 14 augustus om 20.30 uur op FOX Sports 2: Borussia Dortmund – Bayern München

In Turkije strijden Besiktas en Galatasaray om de ‘Super Kupa’. De wedstrijd tussen de aartsrivalen uit Istanbul belooft letterlijk en figuurlijk vuurwerk. Galatasaray staat dit seizoen onder leiding van de Nederlandse trainer Jan Olde Riekerink. Zijn selectie kent twee landgenoten: Wesley Sneijder en Ryan Donk.

Zaterdag 13 augustus om 19.45 uur op FOX Sports 4: Besiktas – Galatasaray

~ door pietboon op 10/08/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: