Zeeuwse kabelbedrijf DELTA voegt meer HbbTV toe voor Rio

Het Zeeuwse kabelbedrijf DELTA heeft HbbTV signaal bij meer kanalen aangezet. HbbTV is bij DELTA op te roepen via NPO1, NPO2, NPO3, SBS6, Veronica, NET5, SBS9 en Omroep Zeeland, terwijl het interactieve kanaal 12 – Portaal van Zeeland – in z’n geheel gebruikmaakt van HbbTV.

Op NPO1 worden momenteel de belangrijkste momenten van de Olympische Spelen live uitgezonden, maar via HbbTV zijn de Spelen uitgebreider te volgen. NOS biedt met de NPO maximaal veertien livestreams online aan. Voor smart-tv’s kan men via de interactieve tv-dienst HbbTV direct op de televisie op de meest uitgebreide manier naar de Olympische Spelen kijken. Niet alle televisies met HbbTV kunnen deze streams weergeven. Alleen televisiemodellen van de fabrikanten LG, Sony en Samsung van 2013 of jonger, hebben vanwege beveiligingsredenen toegang tot de online streams.

HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie. Met deze optie is interactiviteit aan het televisiekanaal toegevoegd. HbbTV combineert tv-kijken met internetdiensten. Via het tv-signaal wordt extra informatie meegezonden, die door het televisietoestel of geschikte digitale ontvanger wordt aangevuld met gegevens van het internet. HbbTV is op te roepen met behulp van de rode knop.

Smart-tv’s maken automatisch verbinding met het internet en accepteren normaal gesproken het Hbb-signaal. Gebeurt dat niet automatisch dan kan deze functie via de instellingen op de tv ‘aan’ worden gezet. Kijkers zonder smart-tv kunnen via een geschikte digitale ontvanger met het internet verbonden zijn. Deze ontvanger moet dan wel HbbTV-signalen doorlaten. Het gebruik van HbbTV is niet mogelijk bij analoge televisie.

~ door pietboon op 10/08/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: