Vuelta uitgebreider dan ooit op Eurosport 1

Van zaterdag 20 augustus tot en met zondag 11 september wordt de 71ste editie van de Ronde van Spanje gereden. Eurosport’s live verslag van deze derde en laatste grote wielerronde van het seizoen is dit jaar uitgebreider dan ooit tevoren.

Dagelijks is Eurosport een uur eerder on air dan voorheen: van vrijwel elke etappe zijn de laatste 3 uren rechtstreeks te volgen op Eurosport 1. De extra coverage komt voort uit de uitbreiding van de bestaande deal, die loopt tot en met seizoen 2020.

Vrijwel alle etappes van de Vuelta a España zijn dus live te zien op Eurosport 1. Alleen op zondag 4 september, als op het circuit van Silverstone (UK) de MotoGP Grand Prix van Engeland wordt gereden, kan geen uitzending plaatsvinden.

De Ronde van Spanje, vorig jaar gewonnen door de Italiaan Fabio Aru, gaat van start in de avond van zaterdag 20 augustus, nabij het in Noordwest Spanje gelegen Ourense, met een – nagenoeg vlakke ploegentijdrit van Laias naar Castrelo do Miño.

Het parcours van deze editie is in totaal 3,277.3 km lang en bestaat verder uit 7 vlakke etappes, 12 berg- en heuveletappes (51 beklimmingen in totaal) en een 29,4 kilometer lange individuele tijdrit. Maar liefst 10 etappes finishen heuvelop.

Online is de Vuelta ook te volgen: met de Eurosport Player. De streaming service waarmee sportliefhebbers tegen een kleine betaling kunnen kijken naar de uitzendingen op Eurosport en Eurosport 2, is beschikbaar voor PC, tablet, telefoon en via connected TV.

~ door pietboon op 12/08/2016.

Eén reactie to “Vuelta uitgebreider dan ooit op Eurosport 1”

  1. Hoop niet dat het dan zo word als de wielerwedstrijd Arnhem – Veenendaal afgelopen Vrijdag . Wat een vreselijke amateuristisch gedoe van Eurosport . De wielersport is niet gebaat met elk kwartier een giga reclameblok. Met kromme tenen zitten kijken naar slecht commentaar en herhaaldelijke interviews terwijl er in de koers van alles gebeurde. Slecht heel slecht en kreeg heimwee naar de NOS die zoiets altijd perfect in beeld brengt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: