NOS Sport zendt Paralympische Spelen niet live op tv uit

npo-1_paralympische-spelen

Dit is de berichtgeving over 2016, voor de berichtgeving over 2018 Pyeongchang klikt u deze link.

Vanaf 7 september tot en met 18 september 2016 worden de Paralympische Spelen gehouden in Rio de Janeiro, Brazilië. Het is voor het eerst dat de evenementen plaatsvinden in Zuid-Amerika. In tegenstelling tot de Olympische Spelen zullen er geen live verslagen bij de NOS op televisie te zien zijn, alleen enkele korte samenvattingen gedurende de dag zijn gepland. In totaal minder dan 2 uur per dag.

De Openingsceremonie wordt wel rechtstreeks, op 7 september van 22:55-02:00 uur, uitgezonden op NPO2. In het kader van de Paralympische Spelen zendt de NOS voorafgaand aan de openingsceremonie een documentaire uit over Marlou van Rhijn, de Nederlandse Blade Babe, op woensdag 7 september om 20.30 uur ook op NPO 2.

Update: ook de Sluitingsceremonie wordt live uitgezonden in de nacht van zondag 18 op maandag 19 september, 0.55-02.55 uur op NPO2.

Lees ook: BBC geen alternatief voor live Paralympische Spelen
Lees ook: Paralympische Spelen uitgebreid op ARD en ZDF

Gedurende de Paralympische Spelen zijn er doordeweeks korte programma’s gepland op de volgende tijden:

07:40-07:55 NPO1
09:40:09:55 NPO1 (herhaling)
12:22-12:55 NPO1 (herhaling)
16:38-16:53 NPO1 (herhaling)
19:20-19:50 NPO2

In het weekend zijn de volgende programma’s gepland:

Zaterdag
08:15-09:00 NPO1
13:15-13:30 NPO1

Zondag
08:50-09:25 NPO1

Lees ook: NOS brengt 4 livestreams Paralympische Spelen

~ door pietboon op 13/08/2016.

77 Reacties to “NOS Sport zendt Paralympische Spelen niet live op tv uit”

 1. ik snap niet waarom de olimpiche spelen dan wel uitgezonden worden. dat is toch ook niet nodig als de paralympische spelen niet uitgezonden worden

 2. Tjonge tjonge,wat worden we verwend! Zomaar af en toe 15 minuutjes uitzenden.Wat wordt iedereen daar gelukkig van.

 3. NOS Sport, wat een gemiste kans om de paralympische sporters die ons land vertegenwoordigen zo weinig te kunnen volgen. En natuurlijk is de ceremonie belangrijker dan de spelen zelf. Althans volgens jullie….Gelukkig denken andere landen hier anders over. Ik ben diep teleurgesteld!

 4. Had ook niet anders verwacht.Schandalig!!!!!

 5. Heel erg jammer dat er vanuit de publieke omroep zo weinig belangstelling is voor onze para-atleten. Zij werken er net zo hard voor en zijn ook topsporters. Ik vind het een gemiste kans.

  • Mijn dochter heeft 2 maal meegedaan met de paralympics en heeft net zoveel moeten trainen als de olympische sporters.jammer jammer jammer want ze verdienen het zo.

 6. Kan ik de sporten dan wel live bekijken via internet

 7. Erg jammer :(

 8. Ik vindhet discriminatie waarom normaale sporters wel en mensen met een handicap niet. Man man we mogen trots zijn op de sporters !! Waar gaat de wereld heen….

 9. Schandalig dat dit niet uitgezonden word en de olympische spelen wel. Deze sporters verdienen dezelfde aandacht hebben er ook jaren hard voor moeten trainen misschien wel harder

 10. Ach ja, voetbal en de gewone olympische spelen zijn belangrijker dan de paralympics. Ook geld van de paralympiers gaat naar de NPO, maar iets voor hen uitzenden ho maar. Dit riekt naar discriminatie. In andere landen word hier anders over gedacht, maar achteraf wel pronken als er medailles zijn gehaald. Ik zie graag meer para-atletische sport en minder voetbal, want dat vind ik zonde van “mijn geld”.

 11. Belachelijk, het is juist belangrijk te laten zien aan de jeugd ( gehandicap, beperkt, mindervalide of hoe we het noemen) dat alles mogelijk is! Dat het helemaal niet in de weg hoeft te staan!

  Deze mensen zijn een heel belangrijk onderdeel in deze (onze) samenleving, ik vind het dus ook belangrijk dat deze mensen hun moment van stralen hebben! Wat zij doen is net zo knap als andere atleten en misschien wel knapper!

 12. Diep triest,deze mensen moeten al veel harder knokken.Dit is ook discriminatie alleen wordt dit stilgezwegen !

 13. Hier een link naar foto’s van een prachtig WK Baan wielrennen 2015 in Omnisport Apeldoorn waar ik bij mocht zijn en waar ik nu nog van onder de indruk ben, https://corvos.smugmug.com/search#q=para+cycling&i=0
  Heel veel respect……

 14. echt raar zijn deze sporters minder dan de valide sporters NEE ze hebben evenveel recht dat het ook uitgezonden word. Ze halen meestal nog meer medailles ook!!!!

 15. Schandalig Hoe weinig er op tv komt en dan ook nog eens van die rare achterlijke tijden
  een gemiste kans weer dit

 16. Gelijke rechten !? Deze sporters moeten vaak nog méér obstakels overwinnen om tot deze hoogte te komen. Dat daar geen live verslag van wordt gedaan mag je discriminerend noemen! Deze mensen kunnen een voorbeeld zijn voor velen. Dit is niet meer te snappen.

 17. Heeeel slecht dit. Waarom krijgen de paralympiers niet dezelfde aandacht? Ze doen er net zoveel voor om er te mogen en kunnen staan/deelnemen.
  Dat is altijd al geweest en vind nergens opslaan. Hun verdienen de aandacht enzo net zo hard als ieder ander.

 18. Schandalig

 19. Schandalig!

 20. Gooi die livestreams gewoon door dan kan iedereen zelf bepalen of ze willen kijken.

  Ik wil heel graag zien hoe mijn sport maatjes het doen.

  Het slaat nergens op NOS !!!
  Zwaar teleurgesteld in jullie 😡😡

 21. 😢verdrietig…….

 22. […] Lees ook: NOS Sport zendt Paralympische Spelen niet live op tv uit […]

 23. Schandalig dat dit niet uitgezonden word.. Ze moeten zich diep schamen, deze sporters verdienen toch echt wel meer respect!!!

 24. het moet eens afgelopen zijn met dit gediscrimineer , de paralympische spelers hebben er net zo hard of zelfs harder getraind dan de olympische spelers

 25. gemiste kans en dan zeggen ze alle nederlandsen gelijk behandeld worden gehandicapt of niet. dit is gewoon waardeloos

 26. Ik vind de prestaties op de paralympische spelen dubbel zo knap en een gemiste kans dat hier geen media aandacht voor is. Zet m op allemaal!!! Ik hoop dat jullie met veel medailles naar huis komen!

 27. […] ook: NOS Sport zendt Paralympische Spelen niet live op tv uit Lees ook: NOS brengt 4 livestreams Paralympische […]

 28. Waarom niet???, zijn veel die ook dit willen volgen of delen willen volgen!

 29. Het is nog nooit anders geweest. De paralympics worden niet serieus genomen ze zenden een paar uurtjes uit om niet te veel de publieke opinie tegen te krijgen. Als oud paralympisch sporten heb ik me er altijd vreselijk aan geërgerd.

 30. Slecht bar en bar slecht, geen woorden voor. Net alsof ook deze toppers geen toppers zijn. Ze doorstaan het zelfde en zijn het zelfde alleen doen ze het op hun niveau. De NL zenders slaan hier echt de plank volledig mis. Echt zo zonde

 31. Dit heeft niets met discriminatie te maken. Veel vraag -> veel aanbod. Minder vraag -> minder aanbod. Doe alstublieft niet zo verongelijkt dat het simpelweg zo werkt en benadruk de positieve kanten. Negativiteit werkt alleen maar averechts.

  • Aan de ene kant moeten we blij zijn met de aandacht die er is en aan de andere kant moeten we oppassen dat het niet in de marge verdwijnt. In Rio zelf zijn fondsen bedoelt voor de Paralympische Spelen misbruikt om gaten in het Olympisch budget te vullen. Als we maar blij moeten blijven met wat er is, omdat er minder vraag is, kan dat ook leiden tot afbraak.

   • Mee eens Piet, zeker wat betreft de budgetten. Mijn reactie ging alleen over het artikel betreffende de uitzendingen van de NOS. Er is overigens niets op tegen om netjes onderbouwt je (realistische) mening te motiveren. Voorgaande reacties voldoen daar wat mij betreft niet aan.

 32. Belachelijk dat er zo weinig tijd word besteed aan de Paralympics…deze sporters zijn met zijn allen ook toppers. Niks meer en niks minder dan de Olympiërs!!

 33. Te belachelijk voor woorden dit….. Dit is ook echte topsport!!! Dieptriest gewoon!!!

 34. Uitermate zwak en kortzichtig, maar ja wat had je anders verwacht van een door de Staat (lees regering) gecontroleerde omroep.

 35. Daarom dat deze sporters moeite hebben met het zoeken naar sponsors. NOS schaam je te pletter. Publieke omroep. ………SCHANDE

 36. Heel raar om dit niet uit te zenden. Ik zie steeds reclames voorbij komen voor spieren voor spieren allemaal bekende sporters die dit promoten. Je hebt nu een extra platform om invalide sport te promoten door dit juist wel uit te zenden. Nu kun je laten zien wat er te bereiken valt. NOS neem je verantwoordelijkheid als publieke omroep en geef iedere sport gelijke aandacht.

 37. Jammer dat er zulk onderscheid gemaakt wordt tussen valide en invalide sporters… Topsporters werken jaren toe naar zo’n geweldig evenement… Dan mag dit ook zeker beloont worden met evenveel zendtijd… Erg jammer hoor en zelfs een gemiste kans.
  Jullie hadden je kunnen onderscheiden van de rest van de wereld door juist alles uit te zenden….

 38. Eigenlijk zouden de paralympische spelen samen moeten gaan met de olympische, om de beurt een wedstrijd. dat zou een droom zijn. Maar dat de paralympische spelen zo weinig zendtijd krijgt vind ik te triest! Ik zit zelf in een rolstoel door een spierziekte en ‘loop’ mij hier net nog niet letterlijk op te vreten, grr!

 39. Het is inderdaad een kwestie van vraag en aanbod. Vooral nu de sport zo ontzettend commercieel geworden is. Maar door dat “vraag en aanbod” systeem krijg je onmiddelijk het “kip-en-ei” probleem…De suggestie om de Paralympics te intergreren in de Olympische spelen is een hele goede! Vooral nu de wereld met het VN-Verdrag gelijke rechten voor mensen met een beperking aan de slag moet, is dit daar juist 1 van de beste gelegenheden voor om te bewijzen dat er serieus aan gewerkt wordt !

 40. Alsof deze mensen minder (waard) aandacht behoeven ! Shame !!!!
  Eerst 2 weken overvoerd worden met doorgezeik over alles wat er wel en niet deugt als iets niet gaat volgens verwachtingen en dan nu ? Zo vreselijk belangrijk om dit geheel uit te zenden . Ze hebben er allemaal (nog meer) om geknokt om zo ver te komen . Ga er maar aanstaan.
  Alle (para) sporters , HEEL VEEL SUCCES ! GO , GO , GO !!!!!

 41. Ze doen het Veel beter dan de gewone sporters maar flink uitzenden doen jullie niet. Belachelijk 😠😠😠😠😠😠😠😠😠

 42. Schandalig!

 43. Waar blijft de reactie van onze staatsecretaris Dekker????

 44. Dit is echt zo triest. .schaamteloos

 45. Bij de sluitings ceremonies had ik zeker een aankondiging van de Paralympics verwacht. Geen woord. Dat is heel erg. Er zou meer aandacht aan besteed kunnen worden. Alsof deze sporters minder belangrijk zijn. Zou het heel graag anders zien .

 46. […] ook: NOS Sport zendt Paralympische Spelen niet live op tv uit Lees ook: BBC geen alternatief voor live Paralympische Spelen Lees ook: NOS brengt 4 livestreams […]

 47. Als we het dan over intregeren hebben moet je vooral niet uitzenden, wat slecht vd npo, is toch een publieke omroep of is het alleen een goed betaalde baan van de zendercoordinator, tijd dat de politiek hier ook stemming in neemt!!

 48. Schandalig zeg dat deze groep sporters zo achtergesteld worden!!!!

 49. Slechts in 2014: De NOS zal alle wedstrijden van de Paralympische Winterspelen in het Russische Sochi live gaan uitzenden. Het wordt voor het EERST dat er in Nederland zoveel live beelden te zien zullen zijn van de Paralympics, een vierjaarlijks evenement voor sporters met een fysieke beperking. Na het succes van de Paralympische zomerspelen in Londen, heeft de NOS besloten meer aandacht te besteden aan de gehandicaptensport. Mart Smeets en Herman van der Zandt zullen van 7 tot 16 maart 2014 de dagelijkse uitzendingen gaan presenteren op Nederland 1.
  Daarnaast is mijn Blog van 2008 weer heel actueel!
  http://www.pro-orthesen.nl/index.php/weblog01/139-nos-stopt-mensen-met-een-handicap-weg-in-de-qbossenq

  • ik schreef dat ook in 2014, en moest toen dat bericht later weer intrekken toen bleek dat het toch alleen streams waren die live te zien waren. De uitzendingen op tv waren samenvattingsprogramma’s.

   • Dat klopt Piet. Maar iets is beter dan niets. Zou wel mooi zijn dat in ieder geval de dagelijkse verslagen uitvoerig worden gedaan. Niet alleen de favoriet Blade Babe, die kennen we inmiddels wel, maar juist ook de nieuwkomers en wat onbekendere sporters.

   • Ik vraag me ook af of ze om 12 uur met een nieuw programma komen of die van de ochtend herhalen.

 50. Ik snap gewoon niet dat hier geen meer zendtijd voor komt.
  Ik vin het zelfs een beetjes schandalig helemaal voor de sporter zelf maar ook voor hun familie en vrienden.

  Sorry gewoon respectloos. Dat kwartiertje.

 51. Ik had me er alweer helemaal op ingesteld om te gaan kijken en dan lees ik nu dat Nederland nauwelijks wat laat zien, onbegrijpelijk! Ben zwaar teleurgesteld en dat moet voor de deelnemers helemaal erg zijn en natuurlijk ook de familie en vrienden😥😥

 52. Ik vind het een schande.

 53. diep en diep treurig

 54. […] (Bron: NOS / de rots media) […]

 55. We zouden ze moeten eren deze sportieve mensen die een topprestatie neerzetten om zich met een beperking zo in te spannen en deelnemen aan deze spelen. En dat MAG GEZIEN worden juist, Een echte misser.

 56. Een GROOT schandaal dat we niet mee kunnen genieten van de prestaties van mindervalide mensen wanneer ze het al zover hebben geschopt om met hun lijf/ hun sport zover te komen…!!

 57. NOS Sport, kijkt daar nog iemand naar? Waardeloze club. En dat van onze belastingcenten.

 58. Schandalig en maar zeiken over discriminatie.. Dit is discriminatie ook de paralympiers hebben 4 jaar keihard getraint voor dit en dat is dan niet belangrijk??? Echt schandalig bedankt NOS

 59. Update: ook de sluitingsceremonie zal rechtstreeks op NPO2 worden uitgezonden.

 60. […] Lees ook: NOS Sport zendt Paralympische Spelen niet live op tv uit […]

 61. Triest te weinig reclame-inkomsten denk ik

 62. Het slaat nergens op NOS !!!
  Ik ben Zwaar teleurgesteld in jullie

 63. Weet iemand of Rutte deze zwemster ook onmiddelijk gebelt heeft om te feliciteren met haar gouden medaile en de koning .
  Daar over heb ik niets gezien of gehoord

 64. Trieste zaak dat we weken hebben kunnen genieten op tv van de Olympische Spelen en nu zijn de Para Olympische en worden we onthouden van normale uitzendingen max 2 uur per dag! Heel trieste zaak !
  Een belediging voor de sporters. Schandalig .

 65. Erg jammer dat de Paralympische spelen niet de aandacht krijgen die de atleten verdienen. Hun prestatie is nog veel knapper. Gaat de koning hier ook naartoe net als de andere spelen waar hij constant in beeld was? En worden de atleten gehuldigd na thuiskomst? Besteed hier maar eens meer tijd aan met uitzenden.

 66. Het is schandalig dat nos geen live uitzending uitzend ..en dat de medailes stand ook niet actueel is .. nog gekker die loopt uren achter .hoe kan dit ?? . De jupiler league of premier league doelpunten zijn per second te volgen
  …. echt schandalig van het nos of rtl wie dan ook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: