BBC FIRST al weer kwaliteitszender af

Sinds 1 september zendt BBC FIRST onderbrekende reclameblokken uit. Anderhalf jaar geleden begon BBC FIRST nog als een kwaliteitszender exclusief bij KPN, waar Brits top drama zonder reclame en mét Nederlandse ondertiteling bekeken kon worden, kort na de premières op de Britse zenders. Sinds de zomer van dit jaar is de zender niet meer exclusief, en kan deze bij verschillende aanbieders, waaronder Ziggo, in het basispakket bekeken worden. Nu raakt de zender zijn kwaliteitslabel kwijt door de introductie van programmaonderbrekende reclameblokken.

Tot september dit jaar draaide  BBC FIRST op de inkomsten die men verkreeg uit distributieovereenkomsten met de aanbieders, zoals met KPN. Nu de zender geen exclusiviteit meer heeft, en breed verspreid wordt in basispakketten, is dat model overboord gegooid en worden de inkomsten meer en meer gegenereerd uit reclame-inkomsten. Hiermee verliest de zender reputatie en daarmee ook kijkers.

Momenteel kloppen de elektronische programmagidsen niet met de uitzendtijden van de programma’s van BBC FIRST, een – hopelijk tijdelijk – gevolg van het toevoegen van de reclameblokken. Ook dat heeft aan het verlies van kijkers bijgedragen.

Alhoewel BBC FIRST niet alleen maar BBC programma’s uitzendt, blijft reclamevrij kijken naar BBC programma’s natuurlijk mogelijk via BBC ONE, BBC TWO en BBC FOUR die ook in de meeste huiskamers te zien zijn. Maar dan zonder ondertiteling.

Update: Reactie BBC Worldwide

De invoering van reclame op BBC First is een beslissing die zorgvuldig werd overwogen. We zijn er van overtuigd dat de integriteit en de kwaliteit van onze programma’s van onze zender niet zullen worden aangetast. We weten dat onze kijkers veel waarde hechten aan de beste Britse inhoud op BBC First. De inkomsten die we dankzij reclame zullen ontvangen, zullen ons toelaten om nog beter aan deze vraag tegemoet te komen.

Kijkers kunnen via onderstaande link hun beklag doen:
Contactpagina BBC FIRST

~ door pietboon op 03/09/2016.

3 Reacties to “BBC FIRST al weer kwaliteitszender af”

  1. Heel jammer dit . Best leuke zender maar reclame onderbrekingen zijn de doodsteek voor de zender . Kijk best vaak maar moet helaas zeggen ik keek vaak. Reclame aan het begin of eind van een programma vind ik geen probleem zoals bij de NPO maar niet tijdens een spannende serie alles onderbreken dan stopt het voor mij.

  2. Jammer! Hier wordt ook weer gekozen voor het gemakkelijke (meer) geld.
    Ik mag toch aannemen dat de providers die het signaal van BBC First doorgeven hiervoor een bedrag betalen. Om dan ook nog eens programma onderbrekende blokken uit te zenden om zodoende nog meer geld te genereren????? Wordt je dus weer geconfronteerd met de meest infantiele reclames die ook al op de Nederlandse commerciëlen uit den treure worden uitgezonden. Jammer dus, maar weer gauw terug naar HBO en Netflix. Goodbye BBC First!

  3. Wat een stelletje zwezerikken zijn dat bij degene die de programma,s uitzenden ,niets anders dan herhalingen je wordt er doodziek van. Doe er iets aan .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: