World Cup of Hockey op FOX Sports

FOX Sports doet vanaf komend weekend live verslag van de ‘World Cup of Hockey’. Het officieuze WK ijshockey in Toronto wordt georganiseerd door de NHL waardoor alle wereldsterren van de partij zijn.

Bekende spelers die in actie komen zijn onder anderen: Sidney Crosby (Canada), Patrick Kane (USA), Alex Ovechkin (Rusland) en Henrik Lundqvist (Zweden). Het toernooi gaat zaterdag 17 september van start en duurt twee weken.

De World Cup of Hockey brengt ‘s werelds beste spelers op het ijs en bestaat uit twee Noord-Amerikaanse (Canada, USA) en vier Europese toplanden (Rusland, Zweden, Finland, Tsjechië). Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door twee bijzondere teams: Team Europe en Team North America.

Team Europe bestaat uit topspelers wiens land niet als team deelneemt zoals Duitsland, Slovenië, Zwitserland en Denemarken. Team North America bestaat uit Amerikaanse en Canadese talenten jonger dan 23 jaar.

Alle wedstrijden van het toernooi worden afgewerkt in de ijshal van het Air Canada Centre in Toronto. Het toernooi gaat zaterdag 17 september van start met de wedstrijd Team Europe – USA, gevolgd door Canada – Tsjechië. Na de groepsfase met twee wedstrijden per dag volgen de halve finales (24 en 25 september). De finale wordt gespeeld volgens het ‘best-of-three’ principe: op 27 en 29 september en – indien nodig – op 1 oktober.

~ door pietboon op 16/09/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: