Nieuwe programmering op NPO Radio 2 vanaf januari 2017

In januari 2017 start een nieuwe programmering op NPO Radio 2. Radiomaker Ruud de Wild is dan elke werkdag tussen 16.00 en 18.00 uur te horen bij KRO-NCRV op NPO Radio 2. Ook in het weekend krijgen luisteraars een ander geluid op de radiozender met onder andere Bert Haandrikman, Paul Rabbering en nieuwkomer Thijs Maalderink.

Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2: 

“Vanaf januari 2017 maken we onze zender nog publieker en relevanter, met nog meer live-muziek, aandacht voor Nederlandse muziek en festivals en actuele en maatschappelijke onderwerpen. De NPO Radio 2-dj’s weten als geen ander hoe ze onze luisteraars aangesloten houden op muziek, nieuws en het gesprek van de dag. Dat doen ze ieder op hun eigen persoonlijke manier, wat NPO Radio 2 uniek en onderscheidend maakt.”

Bij zijn aantreden als zendermanager kondigde Jurre Bosman aan NPO Radio 2 verder uit te bouwen. Met deze programmering gaat de eerder ingezette vernieuwing op NPO Radio 2 een volgende fase in. Jurre Bosman:

“We vragen ons voortdurend af wat onze luisteraars willen horen en op welk moment. En daar sluiten we met de nieuwe programmering nog beter op aan. Veel luisteraars van NPO Radio 2 zijn opgegroeid met Ruud de Wild op 3FM. We zijn blij dat Ruud weer terug komt bij de publieke omroep. Hij gaat radio maken op zijn eigen onnavolgbare manier met veel muziek en opvallende gesprekken, waarvoor je in de auto blijft zitten om te weten hoe het afloopt”.

Shula Rijxman, voorzitter NPO: 

“Om als publieke omroep relevant te blijven in een mediawereld die zo sterk verandert, moeten we voortdurend innoveren. Samen met omroepen en makers bouwen we aan een sterke en herkenbare publieke omroep. Luisteraars weten NPO Radio 2 steeds beter te vinden. Met het huidige dj-team en de nieuwe dj’s staat er een ijzersterke zender. Een radiostation met een eigen geluid waar liefde voor muziek de verbindende factor is tussen alle programma’s en de luisteraar continu centraal staat.”

NPO Radio 2 brengt vanaf januari tal van nieuwe programma’s. De belangrijkste veranderingen op een rij:

  • Met de komst van Ruud de Wild verschuift Wout2day met Wouter van der Goes naar 18.00 tot 20.00 uur van maandag tot en met vrijdag.
  • Thijs Maalderink, afkomstig uit de eigen nachtopleiding van NPO Radio 2, neemt in het weekend voortaan de ochtendshow voor zijn rekening van 6.00 tot 9.00 uur.
  • Bert Kranenbarg maakt na ruimt twintig jaar de overstap naar NPO Radio 5 waar hij de doordeweekse middag van 16.00 tot 18.00 uur gaat presenteren.
  • Bert Haandrikman komt op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur en is ook te horen op zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur.
  • Paul Rabbering maakt op NPO 3FM plaats voor nieuw talent en stapt helemaal over naar NPO Radio 2. Paul is vanaf januari op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur te horen.
  • De Soulnight van NPO Radio 2 krijgt vanaf januari versterking van One’sy Muller. Zij is afkomstig van NPO FunX.
  • Corné Klijn neemt elke zondagavond tussen 18.00 en 20.00 uur de Mega Album Top 50 over van Hans Schiffers, die de Arbeidsvitaminen gaat presenteren op NPO Radio 5.
  • Jan-Willem Roodbeen neem de zondagochtend 9.00 tot 12.00 uur over van Hans Schiffers en gaat op dit tijdstip een nieuw programma maken.

~ door pietboon op 28/09/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: