Eurosport zendt exclusief DR1 Drone Racing uit

drone_1

Eurosport doet in 2017 verslag van drie verschillende, mondiale, drone racing competities – waaronder de DRI Champions Series en de DRI Micro Series. Op Eurosport.com zullen additionele video’s en interviews te zien zijn.

De eerste uitzending van het DRI Invitational, in Los Angeles, is te zien op dinsdag 8 november om 23:00 uur op Eurosport 1.

Bij drone racing navigeren deelnemers hun op afstand bestuurbare luchtvaartuigen in wedstrijdverband zo snel mogelijk door een parcours vol obstakels en hindernissen. Een voor kijkers en toeschouwers spectaculair schouwspel, en met sterren als Tommy ‘Ummagawd’ Tabajia (VS), Luke ‘BanniUK’ Bannister (Engeland) en Chad ‘FinalGlideAUS’ (Australië) in de top heeft de sport, qua bekendheid en populariteit, het afgelopen jaar dan ook – letterlijk en figuurlijk – een hoge vlucht genomen.

Eurosport’s CEO Peter Hutton:

“De explosieve groei in eSports en de manier waarop DR1 die ontwikkeling combineert met een meer traditionele vorm van sportcompetitie, vind ik fascinerend. Die aanpak past ook perfect bij ons merk. Ook wij kijken voortdurend naar nieuwe manieren om onze kijkers te blijven boeien. Innovatieve technologieën zoals VR, maar ook vernieuwende sporten, kunnen ons daarbij uitstekend helpen. Die hebben continu onze volle aandacht.”

Brad Foxhoven, oprichter van DR1 Racing:

“Drone racing is een opwindende combinatie van Formule 1, NASCAR en eSports en we zijn erg blij dat we die geweldige competities, door deze samenwerking, nu aan een breed publiek kunnen tonen. Mooi is ook, dat Eurosport de sport niet alleen via haar lineaire kanalen naar de huiskamers zal brengen, maar zich ook in digitaal en social perspectief in gaat zetten voor de verdere groei van de sport. De innovatieve mogelijkheden zijn eindeloos.”

~ door pietboon op 19/10/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: