Ziggo zet klanten voor blok: 20% meer betalen of 55 zenders minder

Vanaf 1 januari voegt Ziggo de content van HBO en van MyPrime toe aan het Royaal TV pakket en doopt deze om in Ziggo Films & Series XL. Deze uitbreiding van het Royaal pakket gaat wel gepaard met een prijsstijging van 20%: van €9,99 naar €11,99 extra per maand bovenop de standaardkosten. De huidige abonnees krijgen twee opties, of de prijsverhoging accepteren of het abonnement beëindigen. Dat laatste betekent ook dat de abonnees de huidige 55 zenders die in het Royaal TV pakket zitten kwijtraken.

Deze weken krijgen alle Royaal TV abonnees hierover een email van Ziggo.

Natuurlijk is 2 euro extra een mooie prijs voor wat je ervoor terug krijgt . Ter vergelijking, een los HBO pakket kost nu alleen al bijna 15 euro per maand. Daarentegen gaat het hier weer om een verplichte verhoging van de maandlasten, voor een hele grote groep abonnees. Dit zagen we eerder met de toevoeging van FOX Sports bij Vodafone in het daardoor flink duurder wordende basispakket.

In de strijd tussen KPN en Ziggo om de abonnees wordt steeds meer exclusieve content aan de abonnementen toegevoegd. Ziggo heeft naast deze exclusieve HBO content in het pluspakket ook Ziggo Sports standaard in het basispakket. Daarmee probeert Ziggo aantrekkelijker te worden voor de abonnees, en tegelijkertijd ook veel duurder.

Lees ook: Ziggo breidt TV Royaal uit met HBO en MyPrime content 

~ door pietboon op 15/11/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: