Lokale Omroep Vlaardingen ook via DAB+

Omroep Vlaardingen wordt vanaf 5 december de eerste lokale omroep in de Randstad die ook uit gaat zenden via DAB+, dat betekent dus dat de gehele uitzending van Het Glazen Huis Vlaardingen in de hele regio digitaal is te ontvangen. Via het multiplex 6B zullen naast Omroep Vlaardingen ook twee non-stop kanalen te horen zijn met Nederlandstalige muziek en muziek uit de jaren ’70 en ’80.

Het mag dan niet helemaal een primeur zijn binnen Nederland, lokale omroepen in Groningen hadden in juli de primeur, maar Vlaardingen is trotse tweede. Het gaat in alle gevallen om experimentele uitzendvergunningen. Het voordeel van DAB+ is ook dat de bereikbaarheid van Omroep Vlaardingen er enorm op vooruit gaat. De radio programma’s zijn straks binnen de regio Rijnmond tot verder te beluisteren.

De Noordoostpolder en Urk is binnenkort de derde plaats waar lokale radio via DAB+ beschikbaar komt. De lokale omroepen Urk FM en Luister 527 uit Emmeloord zijn dan via multiplex 10B te horen. Naast de twee publieke omroepen gaan nog drie commerciële radiostations uitzenden binnen dezelfde multiplex. Het gaat om OZO Radio, Radio Neerlandika en Radio Emmeloord, dat per 1 september ook op de AM747 Khz middengolf is gestart.

 

~ door pietboon op 20/11/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: