Australian Open: In januari zit Eurosport bomvol met tennis

ausopen

Maar liefst drie ATP toernooien en de Australian Open als afsluiter zijn in januari 2017 te zien op Eurosport en de Eurosport Player. Op 1 januari begint het al direct met de Hopman Cup en het ATP toernooi van Brisbane, gevolgd door het ATP toernooi van Doha en het ATP toernooi van Sydney. Ook de World Tennis Challenge in Adelaide is bij Eurosport te zien. Van maandag 16 januari tot en met 29 januari 2017 is uitgebreid de Australian Open te zien, het eerste Grand Slam toernooi.

Het komende tennisseizoen heeft Eurosport de rechten van alle vier Grand Slam toernooien. Volg vanaf 16 januari alles van het eerste Grand Slam-toernooi. De combinatie van hitte en de beste van vijf sets maken de Australian Open fysiek gezien tot de meest veeleisende Grand Slam voor alle heren en dames die deelnemen.Vorig jaar werden Novak Djokovic en Angelique Kerber kampioen, wie heeft dit seizoen de kans het toernooi te winnen?

De Eurosport Player geeft ons, naast de twee televisiekanalen, exclusief live toegang tot alle actie. Live beelden van tot 16 banen zijn daar te zien en geniet van een unieke live tv-ervaring met geavanceerde functies.

Brisbane

Het internationale toernooi in Brisbane wordt gehouden in de openingsweek van het ATP World Tour-seizoen in het Queensland Tennis Centre.

Het toernooi heeft een reputatie voor wereldklasse entertainment, zowel op als buiten de baan. Een jaar nadat hij als tweede eindigde in 2014, legde Roger Federer in 2015 beslag op de titel en zijn 1000e wedstrijdoverwinning.

In 2016 won Milos Raonic de titel. Wie heeft dit jaar de kans om de trofee omhoog te houden?

ATP Brisbane, 1-8 januari 2017

Doha

De wedstrijden worden buiten op hardcourtbanen gespeeld, net zoals bij de Australian Open. Hierdoor kunnen spelers zich voorbereiden op de eerste van de vier Grand Slam-toernooien van de tenniskalender – de Australian Open.

De Qatar Open ging in 1993 voor het eerst van start en is sinds 2009 het openingsevenement van het ATP World Tour-seizoen.  Het deelnemersveld is indrukwekkend: Roger Federer (drie titels), Andy Murray (twee titels) en Rafael Nadal (een titel, een finale) en de beste Franse spelers (Jo-Wilfried Tsonga, Richard Gasquet, Gaël Monfils) hebben het tot het beste evenement gemaakt om het seizoen mee in te luiden.

ATP Doha, 4-10 januari 2017

Sydney

Sydney verwelkomt ’s werelds beste mannelijke en vrouwelijke spelers in de week voorafgaande aan de Ausralian Open. Lleyton Hewitt bracht de thuisfans in vervoering toen hij vier opeenvolgende toernooien won, van januari 2000 t/m mei 2004. Bernard Tomic won zijn eerste ATP World Tour-titel hier in 2013.

In 2016 won Viktor Troicki de titel. Wie heeft dit jaar de kans om de trofee omhoog te houden?

ATP Sydney, 8-14 januari 2017

Lees ook: In februari veel tennis op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal
Lees ook: 2017: Wie zendt welk tennistoernooi uit?

~ door pietboon op 11/12/2016.

Eén reactie to “Australian Open: In januari zit Eurosport bomvol met tennis”

  1. […] ook: In januari zit Eurosport bomvol met tennis Lees ook: 2017: Wie zendt welk tennistoernooi […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: