RTL7 brengt dagelijks Dakar Rally verslag

Van tropische temperaturen tot vrieskou en van zandduinen tot hoogtes van ruim 5.000 meter. Alle extremen komen vanaf zondag 1 januari weer voorbij bij RTL 7 tijdens de 39ste editie van de Dakar Rally. Voor de mannenzender van Nederland volgen Allard Kalff en Rob Kamphues de zwaarste rally ter wereld op de voet en doen zij dagelijks verslag.

Daarnaast rijdt RTL 7’s eigen racende reporter Tom Coronel ook weer mee en doet hij met zijn TomCam verslag van de insights uit het deelnemersveld.


De start is dit jaar op 2 januari in Asuncion, Paraguay, en de finish, bijna 9.000 kilometer verder, in Buenos Aires, op 14 januari. Het is voor het eerst dat ‘Le Dakar’ Paraguay aan doet. Deze 39ste editie verschijnen 316 voortuigen aan de start. Merendeel (146) motoren, 83 auto’s, 50 trucks en 37 quads. De 491 deelnemers die van start gaan komen uit 59 verschillende landen. Frankrijk is met 15% van de deelnemers hofleverancier, maar Nederland volgt op een tweede plek, met 34 equipes, wat goed is voor 14,1%.

Het merendeel van de Nederlandse deelnemers is dit jaar terug te vinden bij de trucks, waar tweevoudig winnaar Gerard de Rooy zijn Dakar-titel van afgelopen jaar gaat proberen te prolongeren. Bij de auto’s rust de Nederlandse hoop op de schouders van Erik van Loon. De Brabander mag in de top van het klassement geduchte tegenstand verwachten van onder meer 12-voudig winnaar en titelverdediger Stéphane Peterhansel. De strijd om de Nederlandse eer bij de motoren zal naar verwachting gaan tussen Jurgen van den Goorbergh en Robert van Pelt, die allebei in hun eentje – zonder assistentie van een team – de strijd tegen de elementen aangaan. Een overzicht van alle Nederlandse deelnemers is hier te vinden.

De Dakar Rally is vanaf 1 januari iedere avond (1 en 2 januari na darts en vanaf 3 januari rond de klok van 22.30 uur. Met een herhaling om 18.00 uur.). Online is de rally uitgebreid te volgen via rtlgp.nl en de social media-kanalen van RTL GP.

~ door pietboon op 29/12/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: