“Bowie: The Last Five Years” komt 7 januari op BBC Two

bowie

Niets was voorspelbaar aan David Bowie – alles was ontworpen om te intrigeren, uit te dagen, om alle verwachtingen te trotseren. Toch lijkt er geen enkele periode uit de buitengewone carrière van David Bowie meer fascinatie, meer verrassingen en meer vragen op te wekken dan de laatste vijf jaar van zijn leven.

Bowie: The Last Five Years, zaterdag 7 januari, 22:00-23:30 uur op BBC Two

Deze film, die de avond voor wat zijn 70ste verjaardag zou zijn geweest wordt uitgezonden, is een intiem portret van één van de meest bepalende artiesten van onze tijd, verteld door de mensen die hem het beste kenden: zijn vrienden en artistiek medewerkers. Het is het vervolg van de alom geprezen film David Bowie: Five Years, die voor het eerst in 2013 op BBC Two te zien was.

De nieuwe film zoomt in op de laatste twee albums van David Bowie, The Next Day en Blackstar, en het theaterstuk Lazarus. De film toont, door het prisma van dit laatste werk, hoe Bowie in zijn laatste 5 jaar niet alleen weer muziek ging produceren, maar ook terugkeerde naar de kern en de thema’s die zijn carrière bepaalde.

 

~ door pietboon op 30/12/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: