In februari veel tennis op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal

Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal zenden in februari veel tennis uit. Ziggo Sport heeft de rechten van de Davis Cup en Fed Cup landentoernooien, en is de partner van het ABN AMRO toernooi in Rotterdam. Daarnaast heeft Ziggo Sport ook de tv rechten van enkele kleinere ATP toernooien bemachtigd, zodat er een maand lang tennis te zien is.

Het ABN AMRO toernooi is het eerste ATP 500 toernooi van het jaar. Het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort al jaren tot de meest prestigieuze sportevenementen van Nederland, en wordt al sinds 1974 gesponsord door de ABN bank. Nadal en Wawrinka zijn de grote namen die in 2017 aan dit toernooi meedoen.

De Fed Cup, voorheen de Federation Cup, is een jaarlijkse internationale tenniscompetitie voor landenteams, voorbehouden aan vrouwen. In de eerste ronde van de World Group  komen de Nederlandse vrouwen uit tegen Wit Rusland, waarbij de Wit-Russen de ondergrond mogen bepalen. De winnaar van deze ronde komt in april uit tegen de winnaar van Zwitserland tegen Frankrijk.

Programmering

3-5 februari: Davis Cup: Kroatië – Spanje
6-12 februari: ATP Sofia (niet op za en zo)
11-12 februari: FedCup
13-19 februari: ATP 500 Rotterdam (ABN AMRO)
13-19 februari: ATP Buenos Aires (onder voorbehoud)
24-26 februari: ATP Delray Beach

Lees ook: In januari zit Eurosport bomvol met tennis
Lees ook: 2017: Wie zendt welk tennistoernooi uit?

~ door pietboon op 09/01/2017.

4 Reacties to “In februari veel tennis op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal”

  1. […] ook: In februari veel tennis op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal Lees ook: 2017: Wie zendt welk tennistoernooi […]

  2. Jammer dat Fox Internationaal zoveel Tennisplezier niet voortzet bet betrekking tot de ATP toernooien maar in de plaats daarvan wel veel uitzendt van de WTF waar ik niet om geef. Het vorig jaar was dat anders. Ik ben nu afhankelijk van Eurosport maar die kapt bv. een tennistoernooi voor de heren af voor wintersport waar de meeste Nederlanders toch niet naartoe gaan maar wel naar het heren tennis kijken…Heel vreemd, allemaal…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: