Ziggo breidt HD aanbod uit met Ziggo Sport en Investigation Discovery

Ziggo heeft haar aanbod aan HD zenders uitgebreid met de premiumkanalen Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport Racing en met Investigation Discovery uit het TV Standaard aanbod. Twee factoren spelen een rol bij deze uitbreiding: de verhuizing van Ziggo Sport van Amsterdam naar Hilversum en het afschakelen van SD kanalen door Ziggo. Vanaf 1 maart wordt ook Viceland HD toegevoegd.

Ziggo Sport is afgelopen december verhuisd naar Hilversum, met een betere infrastructuur. Hierdoor is het mogelijk geworden om meer kanalen in HD aan te bieden. Het is het vierde en vijfde HD kanaal dat Ziggo Sport aanbiedt, naast het exclusieve Ziggo kanaal Ziggo Sport en de premiumkanalen Ziggo Sport Select en Ziggo Sport Voetbal. Alleen Ziggo Sport Extra 1 en 2 zijn nog SD-only kanalen.

Ziggo is daarnaast het aantal SD kanalen aan het afbouwen, indien er van dat kanaal een HD versie beschikbaar is. Dit levert Ziggo bandbreedte op, waardoor er meer zenders in HD doorgegeven kunnen worden. De Discovery zender ID HD is daar het eerste voorbeeld van.  Ziggo is nog niet direct van plan het analoge aanbod af te schakelen, dat zou namelijk heel veel bandbreedte vrijmaken.

Al eerder werd bekend dat vanaf 1 maart het nieuwe kanaal Viceland HD bij Ziggo in het TV Standaard pakket beschikbaar komt.

Lees ook: Viceland HD vanaf 1 maart bij Ziggo

~ door pietboon op 13/02/2017.

Eén reactie to “Ziggo breidt HD aanbod uit met Ziggo Sport en Investigation Discovery”

  1. […] Lees ook: Ziggo breidt HD aanbod uit met Ziggo Sport en Investigation Discovery […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: