Lokale omroep JammFM nu ook via DAB+

Van 1 maart tot 1 juli 2017 is de lokale omroep voor Ouder-Amstel, JammFM, ook via DAB+ te horen. JammFM zendt uit op het lokale multiplex 7B, en gebruikt daaarvoor een tijdelijke experimentele vergunning van het Agentschap Telecom. Ouder-Amstel is een gemeente net onder de ring van Amsterdam, en JammFM is dan ook in een groot deel van Amsterdam te ontvangen.

Naast JammFM is er nog ruimte voor drie andere lokale omroepen op dit multiplex. Deze drie zullen echter nog niet in gebruik worden genomen, en zullen vooralsnog testkanalen blijven. JammFM hierover:

“De komende maanden gaan we vooral werken aan de optimalisatie van het signaal en audio. Vervolgens zullen afhankelijk van de resultaten andere omroepen worden toegevoegd. Doel van het on-air signaal is ervaring op te doen met DAB+, zodat er bij een definitieve uitrol voldoende dekking in het uitzendgebied is en de kwaliteit voldoet.”

Er zijn zo’n 13 experimentele vergunningen voor lokale radio via DAB+ afgegeven, waarvan er nu 6 in gebruik zijn genomen.

~ door pietboon op 27/02/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: