BBC World Service minimaal voor 3 jaar op DAB+

Sinds 1 maart 2017 is de BBC World Service in de ether van de Randstad te horen via DAB+. Vandaag is bekend geworden dat het gaat om een drie-jarige overeenkomst van de BBC met Broadcast Digital Networks (BDN) en Mobiele TV Nederland (MTVNL). De uitzending zijn te horen via de multiplexen van MTVNL, met uitzondering van de multiplexen in Drenthe en Brabant. Hierdoor is er vooral dekking rond de vier grote steden in de Randstad.

Mary Hockaday is Controller van de Engelse dienst van de Britse wereldomroep. Zij benadrukt in haar reactie dat de BBC nu het enige Engelstalige radiostation op DAB+ is:

“We’re delighted to provide so many potential new listeners with access to BBC World Service via DAB. The agreement will mean we are the only dedicated English radio station available on DAB+ in the Netherlands. At a time of huge global change, I’m delighted to invite listeners to tune in to our mix of international news, global debate, human stories, plus arts, science, history and music programming.”

MTVNL directeur Ronald Haanstra benadrukt daarnaast dat Engels voor velen de tweede taal is:

“MTVNL is proud to welcome BBC World Service Radio in The Netherlands. I’m sure that Dutch radio listeners will welcome and enjoy BBC World Service via DAB+, considering English is the second language in the Netherlands and we like to be well informed.”

Frequentieruimte MTVNL

~ door pietboon op 13/03/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: