Discovery start met lokale productie op YouTube

Voor het eerst gaat Discovery Nederland een lokaal programma produceren speciaal voor zijn Youtube-kanaal. In ‘D TOUR’ volgt Discovery de Amstelveense avonturier Bas Jongerius (27) op zijn fietsreis van Amsterdam naar China. Bas filmt zijn gehele reis, die naar verwachting een half jaar in beslag gaat nemen, met GoPro’s en drones. Discovery neemt de kijker wekelijks mee op zijn uitdagende reis met korte video’s over zijn belevenissen.

Gedurende de 12.000 kilometer van Amsterdam naar China krijgt Bas te maken met verschillende uitdagingen zoals zijn eigen fysieke gesteldheid, de gebieden waar hij doorheen reist, zijn uitrusting, maar natuurlijk ook wat de tocht mentaal met hem doet. Bas is nieuwsgierig hoe het is om niet meer 24/7 online te zijn. In de wereld anno 2017 is dat bijna niet meer in te denken. Krijgt hij last van een zogenaamde ‘digitale detox’?

Avontuur en uitdaging staan centraal in deze nieuwe YouTube serie. Op zondag 26 maart stapt Bas op zijn fiets om zijn droom uit te laten komen en jongeren te inspireren hun dromen te verwezenlijken. Naar verwachting is de eerste video te zien in mei via youtube.com/DTOURdiscovery. Discovery publiceert daarna wekelijks een nieuwe video.

Voor Discovery Nederland is het voor het eerst dat er een serie wordt gemaakt puur en alleen voor YouTube. Dat de serie draait om Bas en zijn avonturen vindt Brent Renniers, marketing manager Discovery, heel passend bij de zender:

“Discovery laat dagelijks verhalen zien van mensen die hun wereld vergroten en wil hiermee kijkers inspireren dit zelf ook te doen. Het avontuur van Bas past uitstekend bij Discovery. Zonder enige ervaring gaat Bas een uitdaging van wereldformaat aan.”

Bas gaat gemiddeld 400 kilometer per week fietsen en hij fietst van Amsterdam naar China via Duitsland, de Balkan, Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië. De grootste reden om naar China te fietsen is de grote diversiteit van regio’s onderweg. Eén van de grote onzekerheden op de route van Bas is de stabiliteit van de regio’s waar hij doorheen wilt fietsen. Het wel of niet kunnen verkrijgen van een visum is vaak onzeker tot het laatste moment en daarom is de genoemde route een benadering van de uiteindelijk af te leggen route.

Trailer

~ door pietboon op 16/03/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: