FIA World Endurance Championship live op Motorsport.tv

Nu Audi heeft besloten om het FIA World Endurance Championship vaarwel te zeggen, zal het kampioenschap van 2017 er toch anders uit komen te zien. Maar of het ook minder spannend wordt bij de eerste ronde in Silverstone?

Ronde 1 “6 Hours of Silverstone”, live zondag 16 april vanaf 12.45 uur met Nederlands commentaar van Allard Kalff en Nelson Valkenburg.


De liefhebbers gaan er vooralsnog niet van uit dat het minder spannend wordt. De regerende kampioenen Porsche hebben de teambezettingen flink door elkaar gehusseld. Onder andere de van Audi gekomen André Lotterer en ook Nick Tandy en Earl Bamber verdedigen komend seizoen de Porsche-kleuren, terwijl WTCC-topper José Maria Lopez er aan mee wil helpen om Toyota weer naar de top te loodsen. Bij het privé-team van ByKolles zien we een bekende naam: Robert Kubica, wiens F1-carrière in 2011 tot een triest en voortijdig einde kwam, gaat beginnen aan zijn eerste volledige WEC-seizoen.

Ook in de LMP2-klasse zijn veel nieuwe namen te vinden, terwijl in het competitieve veld van de GTE-Pro de messen al weer geslepen worden. Met andere woorden, de seizoensopener in Silverstone mag je niet missen!

~ door pietboon op 16/03/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: