Kijkers klagen over exclusief wielrennen op Eurosport

Zaterdag werd de Italiaanse wielerklassieker Milaan – San Remo exclusief uitgezonden op Eurosport. Op de sociale media is er veel geklaagd over de reclame onderbrekingen en de kwaliteit van het commentaar. Het is het eerst jaar dat deze Italiaanse wielerklassiekers, inclusief de Giro, exclusief op Eurosport te zien zijn. De NOS en Sporza mogen ze dus drie jaar lang niet uitzenden.

Volgens de cijfers van SKO keken ca 206.000 kijkers naar de uitzending op Eurosport 1. Maar de koers werd ook, met Engels commentaar uitgezonden op Eurosport 2. Dit laatste had puur een technische achtergrond en was geen bewuste keuze. Ter vergelijk, in 2016 keken via de NOS 395.000 kijkers.

Het eerste reclameblok werd al twee minuten na start van de uitzending ingestart. Omdat er minder reclamezendtijd is verkocht, dan er reclameblokken zijn, zijn de onderbrekingen vaak ook onnodige onderbrekkngen waarin eigen programma’s gepromoot worden, of een “Top 5” wordt uitgezonden.

Eurosport is bewust van de kritiek en besloot de laatste 40km geen reclame meer uit te zenden.

Naast het klagen over de reclame em commemtaar, wordt op sociaal media ook zorgen uitgesproken over de toekomst van het wielrennen. Men is bang dat wielersponsoren af zullen haken vanwege de extreem lage kijkcijfers.

~ door pietboon op 19/03/2017.

Eén reactie to “Kijkers klagen over exclusief wielrennen op Eurosport”

  1. Heel simpel , einde wielrennen zo als wij het kennen als Eurosport de rechten krijgt . Slechte verslaggeving en onderbrekingen brengen steeds minder kijkers en dus minder wielerploegen die gesponserd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: