Kijkers klagen over exclusief wielrennen op Eurosport

Zaterdag werd de Italiaanse wielerklassieker Milaan – San Remo exclusief uitgezonden op Eurosport. Op de sociale media is er veel geklaagd over de reclame onderbrekingen en de kwaliteit van het commentaar. Het is het eerst jaar dat deze Italiaanse wielerklassiekers, inclusief de Giro, exclusief op Eurosport te zien zijn. De NOS en Sporza mogen ze dus drie jaar lang niet uitzenden.

Volgens de cijfers van SKO keken ca 206.000 kijkers naar de uitzending op Eurosport 1. Maar de koers werd ook, met Engels commentaar uitgezonden op Eurosport 2. Dit laatste had puur een technische achtergrond en was geen bewuste keuze. Ter vergelijk, in 2016 keken via de NOS 395.000 kijkers.

Het eerste reclameblok werd al twee minuten na start van de uitzending ingestart. Omdat er minder reclamezendtijd is verkocht, dan er reclameblokken zijn, zijn de onderbrekingen vaak ook onnodige onderbrekkngen waarin eigen programma’s gepromoot worden, of een “Top 5” wordt uitgezonden.

Eurosport is bewust van de kritiek en besloot de laatste 40km geen reclame meer uit te zenden.

Naast het klagen over de reclame em commemtaar, wordt op sociaal media ook zorgen uitgesproken over de toekomst van het wielrennen. Men is bang dat wielersponsoren af zullen haken vanwege de extreem lage kijkcijfers.

~ door pietboon op 19/03/2017.

7 Reacties to “Kijkers klagen over exclusief wielrennen op Eurosport”

 1. Heel simpel , einde wielrennen zo als wij het kennen als Eurosport de rechten krijgt . Slechte verslaggeving en onderbrekingen brengen steeds minder kijkers en dus minder wielerploegen die gesponserd worden.

 2. Het commentaar bij eurosport is echt waardeloos. Die Belg snapt er niets van. Heeft het steeds over de verkeerde renner. Als co commentator was Boogerd een week prima maar is nu vervangen door een dramatische Bobby Traksel. Gelukkig is Mevr. Been er nog niet bij want dat is echt een drama. en dan die vreselijke reclame iedere keer.

 3. wat een waardeloze verslaggevers bij de Giro:
  Waar is Mart Smeets!!

 4. Ik erger me kapot. wat een commentaar, ben al jaren over naar sporza maar nu geen keus. tijdens de tijdrit va Dumoulin nog even een reclame boodschap tussendoor ,wat een gepruts. Karsten Kroon als co commentator is een verademing tov van Traxel

 5. José been hou eens op met continu praten tijdens het wielrennen, dat verstoord het kijken nl. Wij kunnen zelf ook zien!!

 6. Beste mensen het valt niet mee om uren achtereen commentaar te geven bij een wielerwedstrijd, vaak misschien wel 75% van de tijd is het saai.
  Kortere wedstrijden zouden een verademing zijn, zowel voor de coureurs, commentatoren, en u de kijker!

 7. in tegen stelling van de klagers, amuseer ik mij kostelijk met jeroen van bellenghem en karsten kroon met hun commentaar bij de giro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: