Splitscreen reclame voor Eurosport geen optie

Het doorgaand uitzenden van een sportwedstrijd in een splitscreen tijdens een reclameblok is voor Eurosport niet mogelijk. Vooral tijdens sportwedstrijden zonder rustmomenten, zoals wielrennen, had dit een mooie oplossing geweest.

Sinds dit seizoen heeft Eurosport voor de Italiaanse wieler wegwedstrijden drie jaar lang de exclusieve uitzendrechten. Voor veel kijkers werd het de eerste kennismaking met reclame tijdens de wedstrijd, omdat zij voorheen op Sporza of bij de NOS keken.

De reclame werd als hinderlijk gezien, omdat wielrennen geen natuurlijke rustmomenten kent. Je kunt elk moment een demarrage missen. Er werd dan ook geopperd om in een splitscreen de wedstrijd tijdens de reclameblokken door te tonen. RTL gebruikte dit toen zij de Formule 1 races uitzond.

Eurosport geeft aan derotsmedia.com  aan dat dit helaas niet kan. In verband met de Franse wetgeving is dit niet mogelijk, en ook Eurosport Benelux moet zich aan die regelgeving conformeren.

Eurosport geeft aan, tijdens Milaan – San Remo, bewust alle reclameblokken aan het begin van de koers te hebben uitgezonden, zodat de laatste 75 minuten reclamevrij waren. Ook waren er naast de reclameblokken geen extra trailers uitgezonden.

~ door pietboon op 22/03/2017.

Eén reactie to “Splitscreen reclame voor Eurosport geen optie”

  1. Nog duidelijker: in Nederland is het zelfs verplicht om splitscreen te doen, daar mogen live sportevenementen niet door reclame worden onderbroken. Vandaar ook dat de Nederlandse kijker er niet aan gewend is als dit nu toch gebeurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: