Paaszaterdag de ‘Derby della Madonnina’ op Eurosport 1

Voetballiefhebbers kunnen zaterdag 15 april hun hart ophalen: Eurosport zendt op paaszaterdag maar liefst drie topduels live uit van de Italiaanse Serie A. De Milanese voetbalderby tussen Internazionale en AC Milan is vanaf 12.30 uur de opening van een bomvolle voetbaldag op de zender. Om 15.00 uur volgt een rechtstreeks verslag van het treffen tussen het AS Roma van Eurosport-ambassadeur Kevin Strootman en Atalanta, een van de verrassingen van dit seizoen. Op prime-time (vanaf 20.45 uur) is het de beurt aan nummer drie Napoli – met ex-Eredivisiespeler Dries Mertens als smaakmaker – en Udinese.

12.30 uur: Internazionale – AC Milan

Vandaag is Milaan verdeeld in twee (voetbal)kampen: stadgenoten Internazionale en AC Milan nemen het voor de tweede keer deze competitie tegen elkaar op. De laatste ontmoeting tussen de Nerazzurri (Inter) en de Rossoneri (AC Milan) eindigde in een 2-2 gelijkspel. Met nog zeven speelronden te gaan, moeten beide teams winnen om zich te houden op Europees voetbal. Traditioneel is de ‘Derby della Madonnina’ een van de meest spraakmakende wedstrijden van het jaar in de Italiaanse Serie A. Behalve de punten en de eer, staat namelijk ook La Madonnina – het beeldje van de heilige maagd Maria bovenop de Dom van Milaan – op het spel.

Commentator: Herman Hobert

15.00 uur: AS Roma-Atalanta

AS Roma, momenteel runner-up in de Serie A, gaat vandaag opnieuw op jacht naar koploper Juventus. Met nog zeven speelronden te gaan, kan het gat op papier nog worden gedicht, maar de ploeg van Kevin Strootman is voor wat betreft eventuele kampioenaspiraties ook afhankelijk van puntverlies van ‘de oude dame’. Goed nieuws is dat spits van de ‘Giallorossi’, Edin Dzeko, dit seizoen nauwelijks af te stoppen is en in de top van het topscorersklassement meedoet. Atalanta Bergamo presteert dit seizoen verrassend sterk en doet nog volop mee in de strijd voor Europees voetbal. Al met al belooft het in Stadio Olimpico een spannende middag te worden.

Commentator: Krijn Schuitemaker

20.45 uur: Napoli-Udinese

Nummer drie Napoli ontvangt vandaag in eigen huis middenmoter Udinese. De ploeg van smaakmaker Dries Mertens, die jarenlang in de Eredivisie speelde voor FC Utrecht en PSV, heeft met nog zeven speelronden te gaan nog altijd zicht op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Maurizio Sarri, trainer van de ploeg uit Napels, sleepte eind vorige maand al wel een prijs in de wacht: hij werd gekozen tot trainer van het seizoen en ontving de Gouden Bank-award. Udinese, dat geen kans meer heeft op Europees voetbal, verraste begin vorige maand door koploper Juventus op 1-1 te houden.

Commentator: Robbert Reimering

~ door pietboon op 05/04/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: