Giro d’Italia vanaf 5 mei exclusief op Eurosport 1

Dit jaar wordt de 100e editie van de Giro d’Italia verreden. De op een na de grootste wielerronde ter wereld werd vorig jaar gewonnen door Vincenzo Nibali, gevolgd door voor Estaban Chaves en Alejandro Valverde. Eurosport heeft in Nederland en België de exclusieve rechten voor de Giro. De verrichtingen in Italië zijn drie weken lang live te volgen op Eurosport.

Giro d’Italia, vanaf vrijdag 5 mei 13:00 uur op Eurosport 1


De Nederlander Steven Kruijswijk was een van de grote smaakmakers. Kruijswijk reed lang in de felbegeerde roze trui, maar hij ging in de voorlaatste bergetappe onderuit en finishte als vierde. Dit jaar gaat hij in de herkansing voor de felbegeerde roze trui. Bauke Mollema en Tom Dumoulin maken het trio Nederlandse klassementsfavorieten compleet. De verrichtingen in Italië zijn drie weken lang live (en exclusief) te volgen op Eurosport.

Het commentaar wordt gegeven door Jeroen Vanbelleghem en hij wordt daarbij onderstend door verschillende oud wielrenners als co-commentatoren. In week 1 is dat Michael Boogerd, in week 2 Karsten Kroon en tot slot in week 3 Bobie Traksel.

Tijdens de 4e etappe van de Giro d’Italia, op 9 mei, gaan de renners voor het eerst de bergen in. Met twee beklimmingen plus een finish bergop, staat deze etappe garant voor spektakel. Met stijgingspercentages tot 13% laten de klimmers zich vandaag van voren zien.

In de 10e etappe van de Giro d’Italia, op 16 mei, moeten de klassementsrenners alles geven om kans te houden op de roze trui. De individuele (berg)tijdrit zou wel eens bepalend kunnen zijn voor het verdere verloop van de koers. Voor Nederland zijn alle ogen gericht op tijdritspecialist Tom Dumoulin, die tot de kanshebbers behoort om – net als vorig jaar – een tijdrit in de Giro te winnen.

De derde loodzware bergetappe op rij in de Giro d’Italia, op 25 mei, wordt een afmatting voor de renners. Er zullen in deze 18e etappe maar liefst vijf bergen getrotseerd moeten worden. waardoor deze etappe op papier de zwaarste van deze Giro is. Met nog twee bergetappes en een tijdrit in het verschiet, kan vandaag een grote slag worden geslagen door de klassementsrenners.

Met vijf loodzware bergetappes in de benen, maken de renners zich op 28 mei op voor de laatste etappe van de Giro d’Italia: een vlakke tijdrit van 28 kilometer naar Milaan. Na deze etappe is officieel bekend wie de 100e winnaar is van de Giro d’Italia.

~ door pietboon op 05/04/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: