WK baanwielrennen rechtstreeks op Eurosport

Eurosport doet van woensdag 12 tot en met zondag 16 april live verslag van het WK baanwielrennen in Hong Kong. De Nederlandse equipe wordt in Azië aangevoerd door Theo Bos, die vorig jaar verrassend WK-zilver pakte op het onderdeel 1 kilometer tijdrit. Bij de vrouwen behoort Kirsten Wild tot de kanshebbers op maar liefst drie onderdelen: puntenkoers, omnium en scratch. Wild was op dit laatste onderdeel in 2015 al eens de beste van de wereld.

Voor Eurosport verzorgen José Been en Nick Stöpler, regerend Nederlands kampioen koppelkoers, het commentaar bij de beelden.


Theo Bos komt in het Hong Kong Velodrome uit op de individuele onderdelen sprint, de 1 kilometer en de teamsprint. Ook Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreijsen, Matthijs Büchli, Hugo Haak en Nils van ’t Hoenderdaal zijn geselecteerd voor de teamsprint, het onderdeel waarop Nederland vorig jaar zilver won. Welke drie renners uiteindelijk op de baan komen, beslist bondscoach René Wolff pas ter plekke. Datzelfde geldt voor welke tweede Nederlander – naast Theo Bos – uitkomt op de individuele sprint. Verder willen Yoeri Havik en Wim Stroetinga hun sterke zesdaagse-seizoen bekronen met een medaille in China op het onderdeel koppelkoers.
Bij de vrouwen zijn Laurine van Riessen, die ook de individuele sprint rijdt, Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink voor de teamsprint geselecteerd.

Tijdens de mondiale eindstrijd zullen vele ogen gericht zijn op Groot Brittannië, vorig jaar op hun thuispiste in Londen met in totaal negen medailles – waarvan vijf goud – veruit de succesvolste ploeg. Nederland zal in China proberen de prestatie van 2016 te verbeteren. Toen gingen de Oranje-renners naar huis met vier plakken.

Het is de tweede keer dat dit spectaculaire wielerevenement in Azië wordt gehouden. De eerste keer was in 1990, in Japan. Het WK baanwielrennen werd voor het eerst gehouden in 1893.

Programmering

Woensdag 12 april – 13.00-15.30 uur
Donderdag 13 april – 13.00-16.00 uur
Vrijdag 14 april – 13.00-16.15 uur
Zaterdag 15 april* – 13.00-14.45 uur
Zondag 16 april (Eerste Paasdag) – 08.00-11.00 uur

*De uitzendingen zijn op alle dagen op Eurosport 1, met uitzondering van zaterdag 15 april. Op die dag zijn rechtstreekse beelden te zien via Eurosport 2 en de Eurosport Player.

~ door pietboon op 05/04/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: