De kijker is weer de dupe…

Een kabeltelevisie aanbieder die Eurosport en Discovery Channel, samen met nog zes andere Discovery themakanalen, uit het pakket haalt. Dat doe je niet zomaar, dan is er echt veel aan de hand. Veel geld in dit geval. En zoals altijd is de kijker de dupe.

Geloof me, het heeft het Zeeuwse kabelbedrijf Delta heel veel moed gekost om deze beslissing te nemen, want de abonnees zullen door opzeggingen het kabelbedrijf straffen. En dat geeft wel aan hoe exorbitant de vraagprijs van Discovery was. Meer dan tweemaal het bedrag dat voorheen voor dit pakket betaald moest worden.

Een belangrijke oorzaak voor die prijsverhoging is het aanwerven van de rechten van de Olympische Spelen voor vele miljarden dollars door Discovery, die ook zenders als Eurosport exploiteert.

Veel kijkers trekken deze zenders op dit moment echter niet. Neem nu bijvoorbeeld de primetime kijkcijfers van gister 27 april. Discovery had een marktaandeel van 0,9% (43.000 kijkers), en Eurosport een marktaandeel van 0,3% (16.000 kijkers). En afgelopen zaterdag was dit respectievelijk 0,9% (41.000 kijkers) en 0,5% (21.000 kijkers). En dit zijn landelijke cijfers, dus het aantal Zeeuwen, dat via Delta naar deze zenders kijkt, is erg weinig.

Natuurlijk is het rot als je dit jaar niet de Giro d’Italia kunt kijken. Maar veel van de zenders van Discovery zullen niet gemist worden door de Zeeuwse kijkers. Had de abonnee een prijsverhoging van enkele euros gewild voor zenders als ID, TLC en Discovery Science? Een retorische vraag, want de kijker wordt niets gevraagd. Die is slechts de speelbal.

Lees ook: Oorlog in televisie-land: Discovery en Eurosport verdwijnen bij aanbieders
Lees ook: Discovery komt met goedmakertje voor de Zeeuwen

~ door pietboon op 28/04/2017.

3 Reacties to “De kijker is weer de dupe…”

  1. Piet, ik ben helemaal met je eens, heb inmiddels ook je artikel door geplaatst op http://www.COAX.nl

  2. […] Lees ook: De kijker is weer de dupe… […]

  3. […] Lees ook: De kijker is weer de dupe… […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: