Oorlog in televisie-land: Discovery en Eurosport verdwijnen bij aanbieders

Per 5 mei verdwijnen alle zenders van Discovery en Eurosport bij de Zeeuwse aanbieder Delta. Er is een grote kans dat hetzelfde bij satellietaanbieder Canal Digitaal zal gebeuren. Discovery, dat tevens het moederbedrijf is van Eurosport, heeft haar hand overspeeld en teveel gevraagd voor de doorgiftevergoeding. Delta, de Zeeuwse aanbieder, komt met een uitgebreid vervangend pakket, waaronder FOX Sports 1 in het basispakket.

Delta wil zijn tv-kijkers een zo breed mogelijk zenderaanbod bieden tegen een goede prijs. Ze kijken daarom voortdurend naar de verhouding tussen kosten en het aantal kijkers per zender. Dit is de reden van de zenderwijzigingen die ze doorvoeren.

Ook CanalDigitaal heeft zijn klanten geïnformeerd dat de Discovery zenders, inclusief Eurosport, mogelijk per 1 mei uit het aanbod zullen verdwijnen. Ook hier wordt de vergoeding die Discovery vraagt te hoog voor een goede prijs kwaliteitsverhouding. Ook CanalDigitaal heeft een alternatief aanbod gereedstaan.

Discovery vraagt meer dan tweemaal zoveel voor haar zenders, omdat ze de rechten van de Olympische Spelen hebben verkregen.

Delta

Fox Sports 1, inclusief FOX Sports GO, met alle belangrijke Eredivisie wedstrijden, wordt kosteloos aan het Standaardpakket van Delta toegevoegd. Naast FOX Sports 1 voegen ze nog vier zenders toe vanuit het Pluspakket: Nat Geo Wild, HISTORY, Motorsport.tv en Travel Channel. Ook het nieuwe kanaal Spike wordt onderdeel van het Standaardpakket.

De Discovery zenders ID, Animal Planet, TLC, Discovery en Eurosport verdwijnen uit het Standaardpakket.

Aan het Pluspakket voegt Delta vijf nieuwe zenders toe: CI (Crime Investigation), Fine Living, ShortsTV, Stingray DJAZZ en BBC Entertainment.

De Discovery zenders Discovery World, Discovery Science en Eurosport 2 verdwijnen uit het Pluspakket.

Lees ook: Discovery komt met goedmakertje voor de Zeeuwen
Lees ook: De kijker is weer de dupe…

~ door pietboon op 28/04/2017.

2 Reacties to “Oorlog in televisie-land: Discovery en Eurosport verdwijnen bij aanbieders”

  1. […] ook: Oorlog in televisie-land: Discovery en Eurosport verdwijnen bij aanbieders Lees ook: De kijker is weer de […]

  2. […] Lees ook: Oorlog in televisie-land: Discovery en Eurosport verdwijnen bij aanbieders […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: